Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερις ψαράδες από τη Σρι Λάνκα και άλλοι δύο είναι σοβαρά άρρωστοι, καθώς κατανάλωσαν ένα άγνωστο υγρό από μπουκάλια που βρήκαν στη θάλασσα.

Λόγω ανησυχιών ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να τους επιστρέψουν στη στεριά για θεραπεία έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στη θάλασσα

Σύμφωνα με το BBC, οι ψαράδες πραγματοποιούσαν αλιευτικό ταξίδι όταν ανέσυραν κάποια μπουκάλια από τη θάλασσα περίπου 320 ναυτικά μίλια από την Τανγκάλε, μία πόλη στις νότιες ακτές του νησιού.

Μάλιστα όπως ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό της Σρι Λάνκα οι ψαράδες νομίζοντας ότι τα μπουκάλια περιείχαν αλκοόλ, άρχισαν να πίνουν.

Ο γενικός διευθυντής του Τμήματος Αλιείας και Υδάτινων Πόρων της Σρι Λάνκα, Σουσάντα Καχαβάτα, δήλωσε ότι το ναυτικό προσπαθεί να πετύχει την επιστροφή των ψαράδων στην ακτή. Μάλιστα φέρεται το ναυτικό παρείχε ιατρική φροντίδα στους άνδρες που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος – με την ονομασία Devon – λόγω ανησυχιών ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να τους επιστρέψουν για θεραπεία.

Έδωσαν μπουκάλια και σε άλλους ναυτικούς

Ο Καχαβάτα δήλωσε στον εθνικό ειδησεογραφικό σταθμό Ada Derana ότι οι ψαράδες είχαν διανείμει μερικές από τις φιάλες σε άλλα πληρώματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες να ειδοποιηθούν αυτά τα πληρώματα.

Από την πλευρά του Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το Devon ρυμουλκήθηκε πίσω στην ακτή από άλλο σκάφος. Είχε ξεκινήσει από το Τανγκάλε στις 4 Ιουνίου.

Το περιστατικό φέρεται να προκάλεσε διαμαρτυρίες στην παραθαλάσσια πόλη -που βρίσκεται περίπου 120 μίλια από την πρωτεύουσα Κολόμπο- ζητώντας να επιστρέψουν στη στεριά οι ναυτικοί που ήταν ακόμη ζωντανοί.

Οι Αρχές ερευνούν τώρα το περιεχόμενο των μπουκαλιών.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ