«Όλοι οι μύθοι, που έστησε η κυβερνητική πλειοψηφία, για να συγκαλύψει τις ευθύνες του υπουργού της και των ‘γαλάζιων’ διοικήσεων στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, καταρρίπτονται», δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η κυρία Αποστολάκη τόνισε πως «ο καθηγητής Βασίλειος Προφυλλίδης, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που όρισε η κυβέρνηση, ήταν αποκαλυπτικός σήμερα στην εξεταστική επιτροπή», προσθέτοντας πως ο καθηγητής Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης «κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα περί ‘ανθρώπινου λάθους’ καταθέτοντας ότι αν λειτουργούσε το Δευτεροβάθμιο Κέντρο της Καρόλου, υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης, είχε εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση και τα συστήματα GSMR και ETCS, δεν θα θρηνούσαμε την απώλεια 57 συνανθρώπων μας».

«Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έφτασε 15 μέρες μετά, αφού είχε μπαζωθεί η περιοχή»

«Αποκαλυπτική είναι και η αναφορά του κ. Προφυλλίδη ότι η επιτροπή βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας δεκαπέντε μέρες μετά και αφού προηγουμένως – όπως ενημερώθηκαν – είχε μπαζωθεί και δεν υπήρχαν στοιχεία χρήσιμα για το πόρισμά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μιλένα Αποστολάκη.

Και προσέθεσε πως όπως σημείωσε ο κύριος Προφυλλίδης σε ερώτηση που του υποβλήθηκε, «αν δεν είχε συμβεί η επέμβαση στον τόπο της τραγωδίας, δηλαδή το μπάζωμα, η επιτροπή θα είχε μεταβεί εκεί την επομένη του διορισμού της».

«Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την επιμονή της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποκλείσει κρίσιμους μάρτυρες, κάτι που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα επιτρέψει, αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη της μεθοδευμένης απόπειρας συγκάλυψης», τόνισε το μέλος της εξεταστικής επιτροπής.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ