Το New York Magazine δηλώνει ότι η κορυφαία τους πολιτική ρεπόρτερ βρίσκεται σε άδεια μετά την αποκάλυψη μιας σχέσης με συνεντευξιαζόμενο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η εξαιρετικά δημοφιλής ανταποκρίτριά του στην Ουάσινγκτον, Ολίβια Νούζι, βρίσκεται σε άδεια μετά την αποκάλυψη ότι παραβίασε τα πρότυπα δεοντολογίας έχοντας προσωπική σχέση με ένα πρώην αντικείμενο ρεπορτάζ.

Τόσο το Status newsletter, που αποκάλυψε την ιστορία, όσο και οι New York Times επικαλούνται ανώνυμες πηγές για να προσδιορίσουν τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζ. ως το άλλο πρόσωπο που είχε σχέση με τη Νούζι. Η ίδια επιβεβαίωσε το συμβάν χωρίς να κατονομάσει τον Κένεντι, με τον Κένεντι να δηλώνει ότι την είχε συναντήσει μόνο μία φορά. Ο Κένεντι έχει ένα ωραίο σερί με ιστορίες, όπως «με το σκουλίκι που του έφαγε τον εγκέφαλο».

Ο Ντέιβιντ Χάσκελ, αρχισυντάκτης του New York Magazine, ανέφερε σε σημείωμα προς τα μέλη του προσωπικού την Παρασκευή ότι η Νούζι τους είπε ότι η σχέση άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο, «αφού είχαμε δημοσιεύσει το προφίλ του τον Νοέμβριο». Το μόνο δημοσιευμένο προφίλ της εκείνο το μήνα ήταν του Κένεντι. Η σχέση φέρεται να έληξε τον Αύγουστο, έγραψε.

Πρόκειται για μια εκρηκτική εξέλιξη για το περιοδικό και τη Νούζι, της οποίας το κομμάτι με συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ, «Peering into Donald Trump’s Ear, and Soul», φιλοξενήθηκε στο πιο πρόσφατο εξώφυλλό του.

Σε αναμμένα κάρβουνα ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, μετά το σκάνδαλο που για την ώρα αποδίδεται ως sexting.

Τα διαδικτυακά άρθρα θα ανακατευθύνουν σε σημείωμα που θα εξηγεί την σύγκρουση συμφερόντων

Ο Χάσκελ δήλωσε ότι οι διαδικτυακές εκδόσεις του άρθρου για τον Τραμπ και ενός άρθρου που έγραψε η Νούζι για τον Μπάιντεν αυτό το καλοκαίρι θα κατευθύνουν τους αναγνώστες σε ένα σημείωμα που θα εξηγεί την κατάσταση. που δημοσιεύτηκε αργά την Πέμπτη, η Νέα Υόρκη ανέφερε στο σημείωμα ότι αν γνώριζε τη σχέση, δεν θα είχε επιτραπεί στην Νούζι να καλύψει την προεδρική εκστρατεία.

To New York Magazine δήλωσε ότι η εσωτερική έρευνα του έργου της δεν διαπίστωσε ανακρίβειες ή ενδείξεις μεροληψίας, αλλά ότι η Νούζι βρίσκεται σε άδεια, ενώ διεξάγεται πιο ενδελεχής έλεγχος από τρίτους. «Λυπούμαστε για αυτή την παραβίαση της εμπιστοσύνης των αναγνωστών μας», ανέφερε το περιοδικό και μια εκπρόσωπος δεν είχε κανένα περαιτέρω σχόλιο.  Η Νούζι ανέφερε σε δήλωσή της στο Status ότι στις αρχές του 2024, η φύση της επικοινωνίας μεταξύ της ίδιας και ενός πρώην υποκειμένου ρεπορτάζ έγινε προσωπική.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν έκανα απευθείας ρεπορτάζ για το θέμα ούτε το χρησιμοποίησα ως πηγή», είπε. «Η σχέση δεν ήταν ποτέ σωματική, αλλά θα έπρεπε να είχε γνωστοποιηθεί για να αποφευχθεί η εμφάνιση σύγκρουσης. Λυπάμαι βαθύτατα που δεν το έκανα αμέσως και ζητώ συγγνώμη από όσους απογοήτευσα, ειδικά από τους συναδέλφους μου στη Νέα Υόρκη».

Ο Χάσκελ δήλωσε ότι οι συντάκτες του New York «έμαθαν για την προσωπική φύση της σχέσης της Ολίβια πριν από λίγες ημέρες». Είπε ότι του είπαν ότι η σχέση έληξε τον Αύγουστο. Στην ιστορία της για την εκστρατεία του Κένεντι που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο, «The Mind-Bending Politics of RFK Jr.’s Spoiler Campaign», η Νούζι περιέγραψε μια οδυνηρή διαδρομή με το αυτοκίνητο και μια σύντομη πεζοπορία με τον Κένεντι και τα σκυλιά του, ενώ του έπαιρνε συνέντευξη.

Υπήρξαν και παράπλευρες απώλειες για την Νούζι, με τον αρραβωνιαστικό της Λίζα. 

«Δεν είναι ένας αγώνας δύο ανδρών. Είναι μια κούρσα τριών ανδρών»

Το όνομά του αναφέρθηκε σε ένα άρθρο του Μαρτίου 2024 στους New York Times, όπου οι Νούζι, Φρανκ Μπρούνι και Τζο Κλάιν συζητούσαν την κατάσταση της εκστρατείας εκείνη την εποχή. «Ξεχνάμε ή αγνοούμε σκόπιμα κάτι μάλλον σημαντικό σχετικά με αυτές τις εκλογές: Δεν είναι ένας αγώνας δύο ανδρών. Είναι μια κούρσα τριών ανδρών» (σ.σ. Που ξαναέγινε για δύο), είπε η Νούζι, σημειώνοντας ότι εκείνη την εποχή ο Κένεντι «είχε ανταγωνιστικές δημοσκοπήσεις».

Το Status επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο του Κένεντι λέγοντας: «Ο κ. Κένεντι συνάντησε την Ολίβια Νούτσι μόνο μία φορά στη ζωή της για μια συνέντευξη που ζήτησε, η οποία απέδωσε ένα άρθρο-χιτ».

Στο ενημερωτικό δελτίο Playbook του Politico το απόγευμα της Παρασκευής, ο Ράιαν Λίζα του εν λόγω δημοσιεύματος – ο οποίος είναι ο πρώην αρραβωνιαστικός της Νούζι- έγραψε ότι «λόγω της σύνδεσής μου με αυτή την ιστορία … οι συντάκτες μου και εγώ συμφωνήσαμε ότι δεν θα συμμετέχω σε οποιαδήποτε κάλυψη του Κένεντι στο Playbook ή αλλού στο Politico». Ο Λίζα και η Νούζι, έγιναν ζευγάρι μετά την απόλυση του πρώτου για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Ο Λίζα ήταν από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που άγγιξε το #metoo.

Χωρισμός για sexting; ΟΚ, ασυνήθιστο βέβαια, αλλά μπορεί να συμβεί.



ΠΗΓΗ