Ο αρχηγός των IDF δήλωσε ότι ο στρατός ετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στον Λίβανο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Νωρίτερα ο στρατός ανακοίνωσε ότι «καλεί ορισμένες εφεδρικές ταξιαρχίες για επιχειρησιακές δραστηριότητες στο βόρειο μέτωπο».

«Αυτό θα επιτρέψει τη συνέχιση της μάχης κατά της Χεζμπολάχ, την υπεράσπιση του Ισραήλ και τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν στους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ να επιστρέψουν στα σπίτια τους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 51 άτομα σκοτώθηκαν την Τετάρτη από τις ισραηλινές επιθέσεις ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 220.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Λιβάνου δήλωσε νωρίτερα στην εφημερίδα Asharq Al-Awsat ότι οι επόμενες 24 ώρες θα είναι καθοριστικές για την επίτευξη διπλωματικής λύσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Ωστόσο η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για χερσαία εισβολή δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αποφυγή ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Η τελευταία φορά που το Ισραήλ εισέβαλε στον Λίβανο ήταν το 2006, από όπου και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Η Χεζμπολάχ έχει δηλώσει ότι είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα και για αυτό της χερσαίας εισβολής.

Ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, ήταν πολύ σαφής στην ομιλία του πριν από λίγες ημέρες, λέγοντας ότι αν το Ισραήλ προσπαθήσει να επιβάλει μια νεκρή ζώνη στο νότιο Λίβανο, θα αποτύχει.

Περισσότερα σε λίγο…

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ