Κατηγορηματικά αρνητικό είναι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απέναντι στο αίτημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για επαναφορά του 13ου και 140υ μισθού στο Δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ. Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών με τις οποίες συνομίλησε ο ΟΤ λένε χαρακτηριστικά ότι κανένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει.

Πάντως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία ζητά την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος καλοκαιρινής άδειας, που καταργήθηκαν με μνημονιακό νόμο, έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών για το εν λόγω ζήτημα και η Ένωση ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Η Ένωση έχει στείλει επιστολή στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας με την οποία θέτει επίσημα το ζήτημα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα. ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών για το εν λόγω ζήτημα.

Η επιστολή

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θέτει πλέον επίσημα ζήτημα επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα. Το αίτημα υποβλήθηκε σήμερα εγγράφως στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας ενώ χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού για το ζήτημα αυτό.

Η Ένωση θεωρεί ότι ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκλείψει μετά την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη “μεταμνημονιακή εποχή”.

Ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να παραμείνει ζωντανός και στον δημόσιο.

Αντικατοπτρίζει υπερεκατονταετείς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων που δόθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Το αίτημά μας είναι δίκαιο και απαιτείται μια ευρύτερη κοινωνική στήριξή του.

Η Ένωση ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό».

πηγή: ot.gr



ΠΗΓΗ