Η γνήσια λαϊκή φωνή του Βασίλη Καρρά σίγησε για πάντα σκορπώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Η οικογένειά του, οι φίλοι του και οι χιλιάδες θαυμαστές του «απ’ τον βορρά μέχρι το νότο» έχουν βυθιστεί στο πένθος. Με τον δικό τους τρόπο τον αποχαιρετούν συντετριμμένοι και αναφέρονται στα τραγούδια και στις ιστορίες που μοιράστηκαν μαζί του.

«Μέχρι και την τελευταία στιγμή…»

Η σορός του «άρχοντα» της λαϊκής μουσικής έφτασε το μεσημέρι των Χριστουγέννων στο γραφείο τελετών απέναντι από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην Θέρμη.

Εκεί θα παραμείνει μέχρι αύριο, οπότε και θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Για τον Βασίλη Καρρά, μίλησε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού και στενός φίλος του, Νίκος Ζεϊμπέκης, που έκανε λόγο για ένα «παλικάρι», που «μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν χαμογελαστός και αντί να του δίνουμε δύναμη και θάρρος, μας έδινε εκείνος».

Ο κ. Ζεϊμπέκης δήλωσε ακόμη ότι «είμαι ευτυχισμένος που τον γνώρισα σαν άνθρωπο» και είπε πως ο εκλιπών ήταν ένας άνθρωπος με γεμάτη ζωή. «Είναι βαριά η απώλεια για τους οικείους του Βασίλη, αλλά και για όλους μας», τόνισε.

Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας θα γίνει η κηδεία του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή, σύμφωνα με επιθυμία του ίδιου. Ο Βασίλης Καρράς αγαπούσε πολύ τον τόπο του και είχε προσφέρει μεγάλο έργο στη συγκεκριμένη περιοχή. Εκεί γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1953 από μια οικογένεια βιοπαλαιστών. Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλειος Κεσογλίδης.

Όταν δεν τραγουδούσε περνούσε το χρόνο του στο προσωπικό του ησυχαστήριο στο «Χωριό της Ειρήνης» λίγο πιο έξω από την Καβάλα.

Όσοι τον έχουν επισκεφθεί μιλούν για έναν επίγειο παράδεισο με πισίνες, γήπεδα τένις, πάρκινγκ 4.000 θέσεων, αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόριο, λαογραφικό μουσείο, και τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να ανακαλύψουν την καλλιέργεια λαχανικών αλλά και την εκτροφή ζώων.ΠΗΓΗ