Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, 11:54

Ανακοινώσεις σχετικά με τις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Ζοσέπ Μπορέλ και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Η προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από το «εμπόλεμο» Σουδάν οργανώνεται από κοινού με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Γαλλία προχώρησε σε μεγάλη επιχείρηση, ενώ υπήρξε επικοινωνία του ΥΠΕΞ και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα εφαρμογής του σχεδίου «ΚΟΣΜΟΣ». Ήδη σήμερα ξεκίνησε η εκκένωση των Γάλλων πολιτών, καθώς και διπλωματών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο κ. Δένδιας είπε:

«Έχει ενεργοποιηθεί με εντολή μου μονάδα διαχείρισης κρίσεων. Με εντολή Μητσοτάκη θα γίνει η μεταστάθμευση αεροσκαφών στην Αίγυπτο, για να είναι σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού. Το υπουργείο Εξωτερικών περιμένει σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα θέσω το θέμα του Σουδάν στο Ανώτατο Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο ως θέμα προτεραιότητας».

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, 11:54

ΠΗΓΗ