Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Απριλίου 2023, 06:51

Οι δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν καταφέρει να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων που παραμένουν σε μέρος της σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένης πόλης Μπαχμούτ (ανατολικά), διαβεβαίωσε χθες Σάββατο το Κίεβο.

«Οι Ρώσοι λένε εδώ και εβδομάδες ότι έχουν καταλάβει τον ‘δρόμο της ζωής’ και πως τον έχουν θέσει υπό τον έλεγχο πυρός τους. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά», δήλωσε εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, ο Σερχίι Τσερεβάτι, στον ιστότοπο zn.ua.

Αν και δίνονται μάχες για τον δρόμο που συνδέει την κοινότητα Τσάσιβ Γιαρ με την Μπαχμούτ, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν μπορέσει να κόψουν τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών μονάδων στην Μπαχμούτ, είπε. Η αποστολή εφοδίων, όπλων και πυρομαχικών γίνεται με ασφάλεια, επέμεινε και πρόσθεσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν θέσεις στον δρόμο, ενώ το μηχανικό του στρατού δημιουργεί νέες οδούς. «Όλα αυτά μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε να κρατάμε την Μπαχμούτ», είπε.

Στην αναφορά του για την κατάσταση χθες το πρωί το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε πως υπήρξαν «ανεπιτυχείς προσπάθειες» των ρωσικών δυνάμεων να προελάσουν στον συγκεκριμένο τομέα του μετώπου.

Ρωσικές πηγές διατείνονται πως η Μπαχμούτ βρίσκεται κατά το 90% και πλέον στα χέρια τους.

Οι εχθροπραξίες στην πόλη, όπου και οι δυο πλευρές υφίστανται βαριές απώλειες, μαίνονται από το καλοκαίρι του 2022.

Οι ανακοινώσεις των αντιμαχόμενων είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Απριλίου 2023, 06:51

ΠΗΓΗ