Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023, 06:46

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση επενδυτικής απάτης μέσω διαδικτύου, ύψους 36.364,54 ευρώ.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονης αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απάτη και υπεξαίρεση.

Προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι δράστες, υποδυόμενοι υπαλλήλους εταιρείας, με το πρόσχημα ανάκτησης κεφαλαίων, τον έπεισαν να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του, δημιούργησαν λογαριασμό σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, όπου μετέφερε μέσω εμβάσματος το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας, από την ανάλυση χρηματοροών και την ιχνηλάτηση διαδοχικών συναλλαγών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της αλλοδαπής, ως εμπλεκόμενης στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023, 06:46

ΠΗΓΗ