Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, 08:45

Στην 20η εβδομάδα εφαρμογής του μπαίνει από σήμερα 15 Μαρτίου το «καλάθι του νοικοκυριού» ενώ εντός των προσεχών ημερών αναμένονται οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα υπάρξουν για την περίοδο του Πάσχα.

Ουσιαστικά λοιπόν θα διαμορφωθεί αντίστοιχο «καλάθι του Πάσχα» στα σούπερ μάρκετ για την πασχαλινή περίοδο, το οποίο θα αντικαταστήσει το «καλάθι της Σαρακοστής». «Το πασχαλινό καλάθι» αναμένεται να εφαρμοστεί από την Τετάρτη 5 Απρίλιου, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα δηλαδή, και θα περιέχει προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση, όπως το αρνί, το κατσίκι, τα  τσουρέκια και τα σοκολατένια αβγά.

Παράλληλα από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου θα εφαρμοστεί στα καταστήματα παιχνιδιών το «καλάθι των νονών», ένα μέτρο αντίστοιχο με το «καλάθι του Άη Βασίλη» που ίσχυσε την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ αλλά και εθελοντικά όσες το επιθυμούν, ακόμη και με μικρότερο τζίρο.

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα διαμορφωθούν από το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες των Χριστουγέννων. Από τις κατηγορίες αυτές η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα ενσωματώσει στους καταλόγους της. Μέσα στα συγκεκριμένα προϊόντα, θα ενταχθούν οι λαμπάδες με τα παιχνίδια και τα κουκλάκια.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, 08:47

ΠΗΓΗ