Λειτουργικό τούνελ και όχημα που περιείχε μεγάλο αριθμό όπλων ισχυρίζονται πως βρήκαν οι Ισραηλινοί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στα νοσοκομεία της Γάζας για να «αποκαλύψουν» τις δραστηριότητες της Χαμάς.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως βρέθηκε οπλισμός και λειτουργικό τούνελ κάτω από το νοσοκομείο

«Βρήκαμε λειτουργικό τούνελ και όχημα που περιείχε μεγάλο αριθμό όπλων στο Αλ Σίφα», υποστηρίζουν, ανάμεσα σε άλλα, οι IDF. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το όχημα ήταν προετοιμασμένο για να πάρει μέρος στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Οι παράλληλες επιχειρήσεις και τα στοιχεία που δημοσίευσαν

Παράλληλα, «στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων χερσαίων δραστηριοτήτων και ερευνών στο Νοσοκομείο Ραντίσι, τα στρατεύματα της Μονάδας Yahalom και της 401ης Ταξιαρχίας συνέχισαν να αποκαλύπτουν ένα λειτουργικό τούνελ».

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο για υποστηρίξει τον ισχυρισμό του για το όχημα και για το τούνελ στο Αλ Σίφα:

Το Al Jazeera και άλλα μέσα στο πεδίο, υπενθυμίζουν ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει σε ανεξάρτητους παρατηρητές την πρόσβαση στο Αλ Σίφα για να αξιολογήσουν τους ισραηλινούς ισχυρισμούς. Οπότε οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν ως «ισχυρισμό».

Αυτοί οι ισχυρισμοί χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν την επίθεσή του στο νοσοκομείο, η οποία θα αποτελούσε έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το νοσοκομείο αξιοποιήθηκε για επίθεση κατά του Ισραήλ.

Νετανιάχου: Μπορούμε να αναφέρουμε ότι οι όμηροι κρατούνταν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στους ομήρους σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CBS, λέγοντας ότι «είχαμε ισχυρές ενδείξεις ότι κρατούνταν στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, αυτός είναι ένας από τους λόγους που μπήκαμε στο νοσοκομείο».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «αν ήταν εκεί, τους πήραν».ΠΗΓΗ