Με τον Νάσο Ηλιόπουλο συναντήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο του χθεσινού (15/11) τετ α τετ που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο γραφείο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Αμαλίας, σε μία «πυροσβεστική», όπως όλα δείχνουν, προσπάθεια του κ. Τσίπρα να συμβάλει στην… επιχείρηση «ψυχραιμία» στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη διάσπαση και τις συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών, ύστερα από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ερώτημα παραμένει η στάση των «6+6»

Ο βουλευτής και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, όπως είναι γνωστό, είναι ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας «6+6», οπότε η συνάντηση αυτή θεωρείται ως μία προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα με τα στελέχη που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου.

Και αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να υπάρξει πανελλαδική συνάντηση των «6+6», η οποία θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για τα περεταίρω βήματα της ομάδας.

Η συνάντηση με τον Κασσελάκη και το δείπνο με τον Σακελλαρίδη

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τον Στέφανο Κασσελάκη, περίπου 24 ώρες μετά το δείπνο που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία Κασσελάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και συναντήθηκαν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην Αμαλίας.

Στη συνάντηση, που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της του ΣΥΡΙΖΑ.



ΠΗΓΗ