Ακολουθώντας τις αναμνήσεις της Μπελού, ο Φίλιππος ανακαλύπτει το παράνομο, υπόγειο χειρουργείο του κυκλώματος και αποφασίζει να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα, η Μαριτίνα έρχεται πιο κοντά με τον Νικήτα Στεργίου, ενώ η Θάλεια Μελά νιώθει αβοήθητη και ψάχνει τρόπο να βοηθήσει στην εξαφάνιση του Μπερκ.

Δράση και ανατροπές στα δύο νέα επεισόδια της συγκλονιστικής δραματικής σειράς «Ο όρκος ΙΙ», που μεταδίδονται από την ΕΡΤ1 το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στις 22:00.

Ένας γιατρός έρχεται αντιμέτωπος μ’ ένα κύκλωμα εμπορίας οργάνων…Η ζωή του ανατρέπεται…Ένας ατελείωτος αγώνας ξεκινά…

Επεισόδιο 5ο: «Η άκρη του νήματος»

Ο Φίλιππος κάνει προσπάθειες να προσεγγίσει τη Μαριτίνα, εκείνη όμως τον αποφεύγει, αποφασίζοντας να αντιμετωπίσει το πένθος της μέσω της τέχνης της. Αυτό τη φέρνει όλο και πιο κοντά με τον Νικήτα Στεργίου, ο οποίος την ενθαρρύνει συνεχώς αγοράζοντας τα προϊόντα της. Παρέα με την Μπελού, ο Φίλιππος αρχίζει να ενώνει τα στοιχεία και με τη βοήθεια του Ραφαήλ καταφέρνει να ανακαλύψει την αρχή του νήματος στην έρευνά του. Αυτό θα εξοργίσει όσους βρίσκονται απέναντί του κι ένα από τα κοντινά του άτομα θα αναγκαστεί να τον προδώσει.

Επεισόδιο 6ο: «Αγριότητα»

Οι δημοσιογράφοι μαζεύονται έξω από τον «Άγιο Συμεών», για να καλύψουν τα τελευταία γεγονότα σχετικά με την απαγωγή του Μπερκ Αλμπάσα και η Γαλάτεια Παράσχη προσπαθεί να τους απομακρύνει για να μην μπλέξει το νοσοκομείο σε σκάνδαλο. Ο Φίλιππος ανακαλύπτει το υπόγειο όπου γίνονται τα παράνομα χειρουργεία και αποφασίζει να στραφεί στη δικαιοσύνη, όσο η Μαριτίνα έρχεται κοντά με τον Νικήτα Στεργίου. Η Θάλεια Μελά νιώθει αβοήθητη και ψάχνει τρόπο να βοηθήσει στην εξαφάνιση του Μπερκ, ενώ η Λένα Ζησίμου, η βοηθός του Φίλιππου ανακαλύπτει το μυστικό του Ραφαήλ κι έρχονται σε σύγκρουση.

H ιστορία…

Ένα βράδυ, ο καταξιωμένος χειρουργός Φίλιππος Ραζής (Χρήστος Λούλης) βρίσκει έξω από το νοσοκομείο ένα εγκαταλελειμμένο 12χρονο κορίτσι Ρομά, που σφαδάζει από τον πόνο. Ο ίδιος βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, όμως βλέποντας ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της, αποφασίζει να τη χειρουργήσει ο ίδιος. Στο χειρουργείο συνειδητοποιεί ότι ο νεφρός του κοριτσιού λείπει.

Το επόμενο πρωί, το κορίτσι πεθαίνει και κανείς δεν ψάχνει γι’ αυτό εκτός από την Μπελού Αλσάμπα (Αλίκη Ανδρειωμένου), μια μετανάστρια που φαίνεται να γνωρίζει γιατί το κορίτσι πέθανε. Προσεγγίζει τον Φίλιππο και του ζητάει να τη βοηθήσει, επειδή η ζωή της κινδυνεύει από εκείνον, τον Σιρχάν (Πανάγος Ιωακείμ) που οδήγησε στον θάνατο τη μικρή Ρομά. Τώρα, ο Φίλιππος πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής… Να ασχοληθεί με τη γυναίκα του, Μαριτίνα Απέργη (Θάλεια Ματίκα) ή να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο; Όταν αποφασίσει να βοηθήσει την Μπελού, ο κόσμος θα γυρίσει… ανάποδα για τον ίδιο…

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Γαλάτεια Παράσχη (Βάνα Πεφάνη) δεν φαίνεται να είναι με το μέρος του, η συνεργάτιδά του, γιατρός ογκολόγος, Εριέττα Φωτιάδη (Λένα Παπαληγούρα), θα προσπαθήσει να τον σταματήσει, κι όλο το νοσοκομείο θα βρεθεί εναντίον του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Μόνοι σύμμαχοι στον αγώνα του μια νεαρή αγωνίστρια δημοσιογράφος, η Θάλεια Μελά (Εριέττα Μανούρη), και ο καρδιακός του φίλος και γιατρός αναισθησιολόγος, Ραφαήλ Αναλυτής (Ιωάννης Παπαζήσης).

Ποιος του έστησε αυτή την καλοστημένη παγίδα;

Τι ρόλο έπαιξε η γυναίκα του και ο συνεργάτης της, Νικήτας Στεργίου (Γιωργής Τσαμπουράκης), στην ιστορία;

Θα καταφέρει να αποκαταστήσει την αλήθεια και να δικαιωθεί;

Εμπιστεύτηκε τα σωστά άτομα ή οι φίλοι του ήταν οι εχθροί του;

Η ζωή του ανατρέπεται… Ένας ατελείωτος αγώνας ξεκινά…

Παίζουν: Χρήστος Λούλης (Φίλιππος Ραζής), Θάλεια Ματίκα (Μαριτίνα Απέργη), Ιωάννης Παπαζήσης (Ραφαήλ Αναλυτής), Λένα Παπαληγούρα (Εριέττα Φωτιάδη), Εριέττα Μανούρη (Θάλεια Μελά), Βάνα Πεφάνη (Γαλάτεια Παράσχη), Σωτήρης Χατζάκης (Περικλής Ραζής), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Ιάσων Αλεξάκης), Γιωργής Τσαμπουράκης (Νικήτας Στεργίου), Μελίνα Βαμβακά (Σμάρω Απέργη), Παντελής Παπαδόπουλος (Χαράλαμπος Μελάς), Δήμητρα Σιγάλα (Σύλβια Ρήγα), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Βίλμα Αντωνιάδη), Δήμητρα Βήττα (Λένα Ζησίμου), Πανάγος Ιωακείμ (Σιρχάν-Μάκης Καταβός), Θοδωρής Αντωνιάδης (Τζέλος), Αλίκη Ανδρειωμένου (Μπελού Αλμπάσα), Ντένης Μακρής (Τάσος Καλαβρινός), Γιώργος Φλωράτος (Λουκάς Πολίτης), Κωνσταντίνος Σειραδάκης (Ιάγος), Γιάννης Σαμψαλάκης (Σέργιος), Κώστας Βασαρδάνης (Αλέξανδρος Αραβαντινός), Τάνια Παλαιολόγου (Τζελένα), Σμαράγδα Κάκκινου (Ευγενία), Δημήτρης Γαλάνης (Ντίνος), Τάσος Κορκός (Μάκης) κ.ά.

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου

Σενάριο: Τίνα Καμπίτση

Σεναριακή ομάδα: Σελήνη Παπαγεωργίου, Νιόβη Παπαγεωργίου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Αλεξανδρής

Σκηνογράφος: Λουκία Χατζέλου

Ενδυματολόγος: Νικόλ Παναγιώτου

Ηχολήπτης: Θανάσης Χούτος

Μοντέρ: Γιάννης Μάρρης

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Χρίστος Στυλιανού

Βοηθός σκηνοθέτης: Άγγελος Κουτελιδάκης

Casting director: Ανζελίκα Καψαμπέλη

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μπαμπανάρας

Project manager-Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Διαμαντίδης

Παραγωγός: Σπύρος Μαυρογένης

Εκτέλεση παραγωγής: Arcadia Media

ΠΗΓΗ