Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, 22:50

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η τελετή παραχώρησης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τη συμβολή του Δήμου Αθηναίων.

Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου ανακαινίστηκε από τον ευεργέτη εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα, ο οποίος πρόσφατα ανακαίνισε και τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται μέσα στο θεραπευτήριο Ευαγγελισμός. «Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχει και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ως Μητέρα Εκκλησία, ένα κομμάτι δικό του, που να συμβολίζει την ενότητα και τις αδελφικές σχέσεις» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, συνεχάρη τον Νικόλα Πατέρα για την προσφορά του: «Έχει συνδράμει κυριολεκτικά την εκκλησία. Πριν από μερικά χρόνια ανακαίνισε ολόκληρο τον ναό. Είναι πάντα συμπαραστάτης. Μου είπε ”είμαι πάντα στη διάθεση της εκκλησίας”. Ανακαίνισε τον Άγιο Γεώργιο που βρίσκεται απέναντι τον Άγιο Νικόλα, ανακαίνισε προσφάτως τον ναό στον Ευαγγελισμό. Είναι ένας άνθρωπος παραστάτης της εκκλησίας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, έχει ιδιαίτερο σεβασμό στον μακαριώτατο και τον δήμαρχο της Αθήνα». 

«Νιώθω μεγάλη τιμή που με αξίωσε ο Θεός να ανακαινίσω την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και έχω υποσχεθεί στον Σεβασμιώτατο πως ό,τι χρειαστεί θα είμαι στη διάθεσή του» δήλωσε ο κ. Πατέρας.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και όλους εκείνους που συνέβαλαν σε αυτή την πρωτοβουλία.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, 22:55

ΠΗΓΗ