Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, 06:42

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν θα συζητήσει σχετικά με το τρέχον πολιτικό αδιέξοδο όσον αφορά την αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Bank Policy Institute, λόμπι του τραπεζικού τομέα, την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Στη συνάντηση της κυρίας Γέλεν με τους τραπεζίτες, συμπεριλαμβανομένων του διευθύνοντος συμβούλου της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον και αυτής της Citigroup Τζέιν Φρέιζερ, αναφέρθηκε πρώτος ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico.

Η υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί πως το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος μπορεί να αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών από την 1η Ιουνίου εάν δεν αυξηθεί το όριο δανεισμού από το Κογκρέσο.

Συνάντηση που προγραμματιζόταν να γίνει σήμερα ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου αναβλήθηκε για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χθες Πέμπτη. Τα μέρη έδωσαν εντελώς αντιφατικές ερμηνείες στην εξέλιξη.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συζητούν τρόπους να υπάρξει περιστολή των δημοσίων δαπανών και αύξηση του ορίου δανεισμού ώστε να αποφευχθεί η «καταστροφική» κήρυξη στάσης πληρωμών, σύμφωνα με πηγές ενήμερες για τις επαφές τους.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, 06:42

ΠΗΓΗ