Ένας 50χρονος υπήκοος Τουρκίας, για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol της Τουρκίας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, ο 50χρονος οδηγήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου προς εξακρίβωση των στοιχείων του.

Για σωρεία εγκλημάτων κατηγορείται ο 50χρονος υπήκοος Τουρκίας

Εκεί, διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμεί διεθνή ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών με ποινή 16 έτη και 3 μήνες, εμπορία ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών με ποινή 10 έτη, υποστήριξη εγκληματικής οργάνωσης με ποινή 2 έτη και 1 μήνα, καθώς και για παραχάραξη επίσημων εγγράφων με ποινή 2 έτη.

Ο 50χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ληστές… κατ’ επάγγελμα έκλεψαν τρία μαγαζιά σε ένα πρωινό στη Θεσσαλονίκη

Δύο ημεδαπά άτομα, ηλικίας 24 και 25 ετών, συνελήφθησαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, απόπειρας ληστείας και παράβασης της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, χθες Κυριακή 24 Δεκεμβρίου το πρωί, ο 25χρονος, με τον 24χρονο συνεργό του να αναμένει έξω από τα καταστήματα, εισήλθε σε ένα κατάστημα ψιλικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από το ταμείο περίπου 800 ευρώ.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτόφωρου

Ακολούθως, με τον ίδιο τρόπο, μπήκε σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου με την απειλή πως έχει στην κατοχή του όπλο, ζήτησε από υπάλληλο τα χρήματα του ταμείου, χωρίς όμως να καταφέρει να τα αφαιρέσει.

Έκλεψε 600 ευρώ από κατάστημα στους Αμπελόκηπους

Τέλος, εισήλθε και σε ακόμη ένα κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στους Αμπελόκηπους, στο οποίο με χρήση λεκτικής βίας κατάφερε να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Οι δύο άντρες εντοπίστηκαν μετά από αστυνομική έρευνα και συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει από το τελευταίο κατάστημα και το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον υπάλληλο του καταστήματος.ΠΗΓΗ