Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Κορέας Κιμ Τοκ Χουν υποδέχθηκε χθες Πέμπτη στην Πιονγιάνγκ τον υπουργό Φυσικών Πόρων της Ρωσίας Αλεξάντερ Κοζλόφ (στη φωτογραφία του KCNA via Reuters, επάνω, στιγμιότυπο από τη συνάντηση του ρώσου αξιωματούχου, δεύτερος από αριστερά, με τον βορειοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων, Γιουν Τζονγκ Χο, δεύτερος από δεξιά).

Η συνάντηση διεξήχθη σε «φιλική ατμόσφαιρα» παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών, μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Επιδίωξη συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, των επιστημών και της τεχνολογίας

Στις συνομιλίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας Ολεγκ Ματίτσιν και ο υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Βόρειας Κορέας Γιουν Τζονγκ Χο.

Η Μόσχα και η Πιονγιάνγκ ενισχύουν τη συνεργασία τους μετά την επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο.

Ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Κοζλόφ ταξίδεψε στην Πιονγιάνγκ για συνομιλίες με τη βορειοκορεατική ηγεσία, επιδιώκοντας την επέκταση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, των επιστημών και της τεχνολογίας, σύμφωνα με το KCNA.

Διαψεύδουν

Προτού αναχωρήσουν από τη βορειοκορεατική πρωτεύουσα, οι ρώσοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν επίσης έκθεση βιομηχανικών προϊόντων, έκθεση έργων τέχνης και πολυκατάστημα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Βόρεια Κορέα και Ρωσία διαψεύδουν τη φημολογία περί συμφωνίας που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα, παρότι η Ουάσιγκτον έχει κατηγορήσει την Πιονγιάνγκ ότι προμηθεύει τη Μόσχα με στρατιωτικό υλικό που προορίζεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, προκειμένου να εξασφαλίσει ρωσική στρατιωτική τεχνογνωσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα ΕδωΠΗΓΗ