Κατηγορία για βιασμό εναντίον του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Φλόριντα. Σεξουαλικές συνευρέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου με τη συμμετοχή μιας γυναίκας που έχει υποστηρίξει το νόμο της Φλόριντα «Don’t Say Gay» (Μην λες γκέι). Ισχυρισμοί για κρυφά καταγεγραμμένα τρίο. Υποτιθέμενη απαίτηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξαφανιστεί από το κάδρο. Συμπαράσταση από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ένα ζευγάρι-υπέρμαχοι των οικογενειακών και χριστιανικών αξιών.

Τι κοινό έχουν όλα αυτά τα πράγματα; Όλα εμπλέκουν την Bridget (Μπρίτζετ) και τον Christian Ziegler (Κρίστιαν Ζίγκλερ), το ζευγάρι ρεπουμπλικάνων της Φλόριντα που έχει βρεθεί πολύ στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό, και όχι για κάτι καλό.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Ποιοι είναι η Μπρίτζετ και ο Κρίστιαν Ζίγκλερ;

Είναι ένα «ρεπουμπλικανικό ζευγάρι εξουσίας της Φλόριντα» όπως τους περιγράφουν τα περισσότερα μίντια ανά τον πλανήτη.

Εκείνος είναι ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της πολιτείας και εκείνη είναι συνιδρύτρια της συντηρητικής ομάδας «Moms for Liberty», συμμετέχει στο σχολικό συμβούλιο της κομητείας Σαρασότα και διορίστηκε από τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis, στο συμβούλιο που ανέλαβε την ειδική φορολογική περιφέρεια της Disney, αφού αυτή μίλησε φανατικά εναντίον της LGBTQI+ κοινότητας με τον νόμο «Μην λες γκέι».

Η Μπρίτζετ Ζίγκλερ δεν έχει κατηγορηθεί για αδίκημα, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ένοχη για απίστευτη υποκρισία, δεδομένου του μανιασμένου αντι-LGBTQΙ+ έργου της

«Δεν καταλαβαίνεις ότι σε φοβάμαι;»

Γιατί το όνομα του ζεύγους βρίσκεται στις ειδήσεις; Κυρίως επειδή τον Νοέμβριο, ο Κρίστιαν κατηγορήθηκε για βιασμό μιας γυναίκας ένα μήνα πριν. Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση εντάλματος έρευνας, ο Κρίστιαν και η Μπρίτζετ, οι οποίοι είναι παντρεμένοι, είχαν προγραμματίσει να κάνουν σεξ με το φερόμενο ως θύμα στις 2 Οκτωβρίου, αλλά αφού η Μπρίτζετ δεν μπόρεσε να πάει, η γυναίκα το ακύρωσε, γράφοντας σε μήνυμα: «Συγγνώμη αλλά ερχόμουν κυρίως για εκείνη». Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, λίγα λεπτά αργότερα, άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματός της και είδε μπροστά της τον Κρίστιαν, ο οποίος, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, προχώρησε στο διαμέρισμά της και τη βίασε.

Σύμφωνα, επίσης, με την ένορκη κατάθεση, αργότερα εκείνο το μήνα οι ντετέκτιβ παρακολούθησαν τα DMs του Instagram μεταξύ του Κριστιάν και της γυναίκας, στα οποία φέρεται να ρώτησε αρκετές φορές πώς θα μπορούσε να τη βοηθήσει, με εκείνη να απαντά: «Εσύ το προκάλεσες αυτό. Δεν μπορείς να με βοηθήσεις». Αργότερα, έγραψαν οι ντετέκτιβ στην ένορκη κατάθεση, «αναφέρθηκε επανειλημμένα στο θύμα ως φίλη του σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει την κατάσταση. Αποπροσανατόλιζε την κουβέντα προσπαθώντας να αλλάξει θέμα όταν ερχόταν αντιμέτωπος με την κατηγορία». Κάποια στιγμή, έγραψε, «που είσαι; Θέλεις να συναντηθούμε και να κουβεντιάσουμε; Ανησυχώ για σένα. Είσαι φίλη μου», στο οποίο το θύμα απάντησε: «Με τίποτα μετά από αυτό που μου έκανες. Δεν καταλαβαίνεις ότι σε φοβάμαι;».

Ο Κρίστιαν Ζίγκλερ, ο οποίος τελεί υπό ποινική έρευνα αλλά μέχρι στιγμής δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αρνήθηκε τον ισχυρισμό περί βιασμού και υποστήριξε ότι η αλληλεπίδραση ήταν συναινετική.

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Πού εμπλέκεται η Μπρίτζετ Ζίγκλερ σε όλα αυτά;

Σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση του εντάλματος έρευνας, οι Ζίγκλερ, σύμφωνα με το NBC News, «είχαν μια μακροχρόνια συναινετική σεξουαλική σχέση με την κατήγορο». Η Μπρίτζετ Ζίγκλερ δεν έχει κατηγορηθεί για αδίκημα, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ένοχη για απίστευτη υποκρισία, δεδομένου του μανιασμένου αντι-LGBTQΙ+ έργου της. Η Ζίγκλερ έχει δηλώσει ότι βοήθησε στη συγγραφή του νόμου της Φλόριντα «Don’t Say Gay» ενώ η οργάνωση «Moms for Liberty», την οποία συνίδρυσε η Ζίγκλερ, έχει χαρακτηριστεί εξτρεμιστική οργάνωση από το Southern Poverty Law Center.

Υποστηρίζει θέσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα The Seattle Times, «ενάντια στα σχολικά προγράμματα σπουδών που αναφέρονται στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, τη φυλή, την κριτική θεωρία της φυλής και τις διακρίσεις, ενώ πολλά παραρτήματα της οργάνωσης έχουν επίσης ξεκινήσει εκστρατεία για την απαγόρευση βιβλίων από τις σχολικές βιβλιοθήκες που αφορούν θέματα φύλου και σεξουαλικότητας».

Η οργάνωση έχει δηλώσει ότι το φιλί δύο κοριτσιών κατά τη διάρκεια ενός χορού αποφοίτων ήταν «άσεμνο» και «τραυματικό», ενώ προσπάθησε να απαγορευτεί ένα βιβλίο με εικονογράφηση ιππόκαμπων που συνδέουν τις ουρές τους και επιτέθηκε στο Trevor Project, το οποίο εργάζεται για την πρόληψη των αυτοκτονιών μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ εφήβων. Πέρυσι, σε ένα επεισόδιο του Field Report With Paola Ramos, μια ακτιβίστρια του «Moms for Liberty» δήλωσε ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές θα πρέπει να διδάσκονται χωριστά από τους ετεροφυλόφιλους, cisgender συνομηλίκους τους, παρομοιάζοντας την κατάσταση με «παιδιά με αυτισμό και σύνδρομο Down» που μπαίνουν σε ξεχωριστές τάξεις.

Είχαν προγραμματίσει να κάνουν σεξ με το φερόμενο ως θύμα στις 2 Οκτωβρίου, αλλά αφού η Μπρίτζετ δεν μπόρεσε να πάει, η γυναίκα το ακύρωσε, γράφοντας σε μήνυμα: «Συγγνώμη αλλά ερχόμουν κυρίως για εκείνη»

«Η Ζίγκλερ τραμπουκίζει την LGBTQI+ κοινότητα»

Ολόκληρο το σχολικό συμβούλιο της κομητείας Σαρασότα απαίτησε από τη Μπρίτζετ Ζίγκλερ να παραιτηθεί, κάτι που εκείνη αρνήθηκε να κάνει, λέγοντας ότι ήταν «απογοητευμένη» που της ζήτησαν να παραιτηθεί. Η Πολίνα Τέστερμαν, μία από τις ιδρύτριες της οργάνωσης «Support Our Schools», η οποία υπερασπίζεται τη δημόσια εκπαίδευση, δήλωσε στο Daily Beast: «Πολλοί από εμάς έχουμε σταθεί στο βήμα αμέτρητων συνεδριάσεων του σχολικού συμβουλίου και έχουμε ακούσει την κ. Ζίγκλερ να τραμπουκίζει την LGBTQI+ κοινότητα, οπότε είναι φυσικό να θέλουμε να πανηγυρίζουμε όταν οι νταήδες παίρνουν αυτό που τους αξίζει». Η θητεία της Ζίγκλερ λήγει το 2026 και μόνο ο Ρον ΝτεΣάντις, ο Κυβερνήτης της Φλόριντα, μπορεί να την απομακρύνει.

Όσον αφορά τον Κρίστιαν Ζίγκλερ, οι εκκλήσεις να παραιτηθεί από πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Φλόριντα ήταν εκκωφαντικές, από όλους, από τον ΝτεΣάντις μέχρι τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Φλόριντα και τον πρόεδρο της πολιτειακής Γερουσίας, καθώς και τον γερουσιαστή Ρικ Σκοτ, να τον καλούν να παραιτηθεί. Ο Μάικλ Τόμσον, επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών της κομητείας Λι, δήλωσε στο NBC News ότι εκτιμά πως μόλις το 2% των ηγετών του κόμματος επιθυμεί την παραμονή του Ζίγκλερ στην προεδρία.

Ο Ζίγκλερ έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στις εκκλήσεις να παραιτηθεί εκτός εάν φύγει με τους όρους του.

Τι είναι αυτό με τα 2 εκατομμύρια δολάρια;

Ο Ζίγκλερ φέρεται να είπε ότι θα φύγει αν του δώσουν 2 εκατομμύρια δολάρια για να παραιτηθεί. Ο Μάικλ Τόμσον δήλωσε στην Washington Post: «Η πρώτη μου σκέψη όταν το άκουσα ήταν να γελάσω, το ίδιο και το άτομο που μου μετέφερε την είδηση. Δεν θα υπάρξει ποτέ εξαγορά». Ο μισθός του Ζίγκλερ ως προέδρου είναι 120.000 δολάρια.

Ο Ζίγκλερ επέμεινε στην Washington Post ότι οι ισχυρισμοί ότι απαίτησε εξαγορά είναι «100% αναληθείς».

Υποστηρίζει κανείς τον τύπο;

Μόνο οι «καλύτεροι των καλύτερων». Σύμφωνα με το NBC News:

Μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν να παραμείνει ο Ζίγκλερ στη θέση του και να μην παραιτηθεί είναι τα πρώην στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ, ο Στιβ Μπάνον, μια εξέχουσα συντηρητική προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, και ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έχει συνεργαστεί σε αρκετές πολιτικές κούρσες στο παρελθόν με τον Ζίγκλερ, και ο οποίος διευθύνει τη δική του ρεπουμπλικανική εταιρεία συμβούλων.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες, ο Μπάνον είπε ότι ο Ζίγκλερ θα γινόταν «ήρωας» αν παρέμενε εν μέσω της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση και των εκκλήσεων για την παραίτησή του, σύμφωνα με αξιωματούχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Φλόριντα που έχει άμεση γνώση των συνομιλιών. Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι ο Λεβαντόφσκι είπε στον Ζίγκλερ ότι «η συγκέντρωση χρημάτων θα προέλθει» από την απόφασή του να παραμείνει δυνατός και να μην παραιτηθεί.

Το NBC News σημειώνει ότι «ο Ζίγκλερ έχει μια διαβόητα προκλητική δημόσια πολιτική προσωπικότητα», λέγοντας σε μια εκπαίδευση των μέσων ενημέρωσης του «Moms for Liberty» τον Ιούλιο ότι κάποιος «δεν πρέπει να ζητάει ποτέ συγγνώμη», προσθέτοντας: «Νομίζω ότι το να ζητάς συγγνώμη σε κάνει αδύναμο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τοποθετηθεί;

Όχι άμεσα, αν και ο πρώην πρόεδρος και πιθανός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του ότι ο Ζίγκλερ «έχει κάνει φανταστική δουλειά ως πρόεδρος του πολιτειακού κόμματος».

Τι θα γίνει;

Ο Ζίγκλερ αντιμετωπίζει μια ψηφοφορία αυτή την Κυριακή για την απομάκρυνσή του από πρόεδρος του κόμματος.

*Με στοιχεία από vanityfair.com



ΠΗΓΗ