Επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Πέμπτης (25/1) μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών άρχισε να σπάει τζαμαρίες από μαγαζιά και φανάρια, ενώ έβαλε και φωτιά σε κάδους στην Στουρνάρη, η οποία και παραμένει κλειστή από οδοφράγματα.

Δείτε βίντεο

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα Προπύλαια κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η πορεία στην Αθήνα κινήθηκε επί της Πανεπιστημίου και κατέληξε μπροστά στη Βουλή

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της επικράτειας, όπως στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Ξάνθη, το Ρέθυμνο, την Κομοτηνή και την Πάτρα με βασικό αίτημα δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση.

Η πορεία στην Αθήνα κινήθηκε επί της Πανεπιστημίου και κατέληξε μπροστά στη Βουλή. Βασικά συνθήματα τα: «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!», «όχι στην ισοτίμηση με τα κολλέγια», «πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές».

Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 για σήμερα είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ, προκειμένου να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, καλώντας όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ