Με μία αιχμηρή ανακοίνωση απαντούν οι Σπαρτιάτες στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Β1′ εκλογικής περιφέρειας του Βορείου Τομέα Αθηνών, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, καθώς και στα όσα εκείνος καταλογίζει στον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα.

Σημειώνεται ότι ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, στη δισέλιδη επιστολή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, «για μια ακόμη φορά, είναι υποδεέστερος των περιστάσεων», ενώ αναφέρεται και στην απομάκρυνσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για τον Βασίλη Στίγκα πως τον έχει «συκοφαντήσει».

«Προφανώς του διέφυγε η αναφορά της διαδικασίας εξετάσεώς του σήμερα από την Επιτροπή Δεοντολογίας»

Οι Σπαρτιάτες, με τη σειρά τους, τονίζουν ότι ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς είχε κληθεί για σήμερα, Πέμπτη, στις 13:00, από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, η οποία ματαιώθηκε μετά την ανεξαρτητοποίησή του.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν στον βουλευτή, ο οποίος έκανε λόγο για «ατομικές ψήφους προτίμησης» προκειμένου να εξηγήσει γιατί δεν παραδίδει την έδρα στο κόμμα, πως «οι τελευταίες εκλογές έγιναν με λίστα».

Η ανακοίνωση των Σπαρτιατών

Περί της δηλώσεως ανεξαρτητοποιήσεως του βουλευτού Β1′ εκλογικής περιφέρειας του Βορείου Τομέα Αθηνών, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, τους προσβλητικούς λόγους και τις αβάσιμες κατηγορίες του, ενημερώνουμε ότι προφανώς του διέφυγε η αναφορά της διαδικασίας εξετάσεώς του σήμερα Πέμπτη 25η Ιανουαρίου 2024, στις 13:00, από την Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία μεριμνά για την τήρηση του καταστατικού και τη συμμόρφωση των μελών με τις αρχές του πολιτικού κόμματος Σπαρτιάτες.

Με την ανεξαρτητοποίησή του αυτή, όπως είναι αυτονόητο, ματαιώθηκε και η παρουσία του ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Επίσης, του υπενθυμίζουμε ότι οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 διεξήχθησαν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης. Συνεπώς εκλέχθηκε ως μοναδικός υποψήφιος βουλευτής μας στη Β1′ εκλογική περιφέρεια του Βορείου Τομέα Αθηνών και αστόχως κάνει μνεία στη δήλωσή του για «ψηφοφόρους του» και «ατομικές ψήφους προτιμήσεως», δεδομένου ότι οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν με το σύστημα της λίστας.



ΠΗΓΗ