Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε ο YouTuber Trevor Jacob ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2021 είχε ρίξει το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε προκειμένου, όπως παραδέχθηκε αργότερα, να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα views.

Αρχικά ο Trevor Jacob είχε υποστηρίξει ότι η συντριβή του αεροπλάνου του ήταν ατύχημα.

Tο βίντεο του Jacob είχε συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια views πριν τελικά «κατέβει» από το YouTube

Στο βίντεο είχε καταγράψει τον εαυτό του με selfie stick να βγαίνει από το μικρό αεροσκάφος και στη συνέχεια να ενεργοποιεί το αλεξίπτωτό του.

Σύμφωνα με το BBC σε συμφωνία που έκανε με την εισαγγελία της Καλιφόρνιας ο Jacob είπε ότι γύρισε το βίντεο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας χορηγίας.

Τον Μάιο ο Jacob είχε δηλώσει ένοχος για το αδίκημα της παρεμπόδισης ομοσπονδιακής έρευνας.

«Ο Jacob διέπραξε το αδίκημα για να δημιουργήσει «γεγονός» στα social media και ειδήσεις για τον εαυτό του με στόχο το οικονομικό όφελος. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας της Καλιφόρνιας, ενώ ο ίδιος σε δήλωσή του παραδέχθηκε ότι η απόφαση σε βάρος του είναι «σωστή».

«Δεν σκόπευε να φτάσει στον προορισμό του, αλλά αντίθετα σχεδίαζε να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο από το αεροσκάφος του», ανέφερε η εισαγγελία των ΗΠΑ.

Τριανταπέντε λεπτά μετά την απογείωση το αεροπλάνο έπεσε στον Εθνικό Δρυμό Los Padres, ενώ ο Jacob πήγε στο σημείο και κατάφερε να ανακτήσει το βίντεο, το οποίο  ανέβασε στο Youtube.

Σημειώνεται ότι το βίντεο του Jacob είχε συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια views πριν τελικά «κατέβει» από το YouTube.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ