Ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο οι αυτοκινητιστές των ταξί στην Αττική που προχωρούν σε κινητοποιήσεις όπως αποφάσισε τη Δευτέρα, κατά πλειοψηφία, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττική (ΣΑΤΑ).

Συγκεκριμένα, εξήγγειλαν στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου (από 09:00-16:00), πορεία διαμαρτυρίας από τη λεωφόρο Αθηνών προς το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το υπουργείο Μεταφορών όπου θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν επίσης να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στις 22 Νοεμβρίου.

«Η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών»

Όπως σημειώνει το συνδικάτο «η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων και προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Πισαρίδη, κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Το ΣΑΤΑ απορρίπτει «κάθε λέξη από το φορολογικό νομοσχέδιο της ντροπής και καλεί τους ταξιτζήδες σε έναν αγώνα δίχως αύριο».

Στάση εργασίας και απεργία από τους οδηγούς ταξί

Κανείς δεν μπορεί να δηλώνει φορολογητέο εισόδημα κάτω από 10.920 ευρώ

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν την καθιέρωση ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος ίσο με τον ετήσιο κατώτατο μισθό επί 14 μήνες δηλαδή στα 10.920 ευρώ με 6 χρόνια λειτουργίας και θα φθάνει τα 14.196 ευρώ για 12 χρόνια λειτουργίας.

Με το νέο σύστημα φορολόγησης κανένας ελεύθερος επαγγελματίας με δραστηριότητα από 6 χρόνια και πάνω και με εξαίρεση αγρότες και «μπλοκάκια» δεν μπορεί να δηλώνει φορολογητέο εισόδημα κάτω από 10.920 ευρώ.

Το ποσό αυτό προσαυξάνεται τόσο με την πάροδο των ετών λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και σε συνάρτηση με τις αμοιβές του προσωπικού που απασχολούν, αλλά και με τον μέσο όρο τζίρο του ΚΑΔ του κλάδου της προηγούμενης χρονιάς.

Οι επαγγελματίες αποφάσισαν τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 13:00, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, και την κήρυξη πανελλαδικής αποχής από τα καθήκοντά μας την ίδια μέρα.

Παράλληλα, θα συντονίσουν τη δράση τους με τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου κατά των νέων μέτρων, με σκοπό την απόσυρσή τους. Επίσης θα συλλέξουν υπογραφές διαμαρτυρίας των μελών όλων των φορέων και την αποστολή τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.



ΠΗΓΗ