Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ μίλησε για πρώτη φορά για τη διατροφική διαταραχή που τη βασανίζει. Η Άπλγκεϊτ έγινε γνωστή για πρώτη φορά στη κωμική σειρά της δεκαετίας του 1980, Παντρεμένοι με Παιδιά, όπου υποδύθηκε την έφηβη τότε, Κέλι Μπάντι

Η ηθοποιός ήταν μόλις 15 ετών όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σειρά – η οποία συνέχισε να παίζεται για 11 επιτυχημένες σεζόν.

Όμως η ηθοποιός κουβαλούσε τότε ένα βαρύ φορτίο, κάτι για το οποίο δεν έχει μιλήσει μέχρι τώρα.

Καλεσμένη στο podcast της MeSsy με τη συμπαρουσιάστρια Lynn Sigler, η 52χρονη δήλωσε: «Απλά στερούσα τον εαυτό μου από το φαγητό για χρόνια και χρόνια και χρόνια».

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ το περιέγραψε ως «γ@μημένο βασανιστήριο».

Δείτε το βίντεο με τον ρόλο της στο Παντρεμένοι με Παιδιά 

Όλα ξεκίνησαν με ένα «χοντρή»

Σύμφωνα με την σταρ, η μαμά της την έβαλε στο πρόγραμμα Weight Watchers το 1987, την ίδια χρονιά που έκανε ντεμπούτο της στο Παντρεμένοι με Παιδιά.

Αλλά τα προβλήματα με την εικόνα του σώματός της ξεκίνησαν πριν από τότε, αφού ένα αγόρι στη γειτονιά της την αποκάλεσε χοντρή.

Η Άπλγκεϊτ περιέγραψε επίσης τη μητέρα της ως «ανταγωνιστική».

«Αν έπεφτα στα 40 κιλά, θα έλεγε… “Πώς το έκανες;”. Και ο λόγος θα ήταν ότι είχα διατροφική διαταραχή», συνέχισε.

Στο αποκορύφωμα των αγώνων της, η ηθοποιός είπε ότι έτρωγε μόνο πέντε αμύγδαλα την ημέρα και αρνιόταν να βγει από το σπίτι αν είχε φάει έξι.

«Πάντα με βασανίζει, η δυσμορφία του σώματος και όλα αυτά τα πράγματα»

Photo: Wikimedia Commons

Οι γύρω της ανησυχούσαν

Έφτασε στο σημείο να φοράει extra small και οι στιλίστριες να πρέπει να αλλάξουν τα κοστούμια της γιατί ήταν μεγάλα.

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ αποκάλυψε ακόμη ότι όσοι βρίσκονταν πίσω από τις σκηνές του Παντρεμένοι με Παιδιά ανησυχούσαν για εκείνη.

«Έλεγαν, “Η Κριστίνα δεν τρώει ποτέ”. Μου μίλησαν γι’ αυτό», είπε στο podcast της. «Αλλά για μένα, ήμουν τεράστια».

Η συζήτηση για τις διατροφικές διαταραχές προέκυψε επειδή η Άπλγκεϊτ παραδέχτηκε ότι ο «δαίμονας στο κεφάλι μου επανέρχεται πολύ δυνατά» εν μέσω της πρόσφατης αύξησης του βάρους της – και αυτό την «τρόμαξε».

Η ασθένεια και τα έξτρα κιλά

Η ηθοποιός λέει ότι έχει πάρει 45 κιλά μετά τη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, το 2021.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια σοβαρή κατάσταση υγείας που επηρεάζει τόσο τον εγκέφαλο όσο και τον νωτιαίο μυελό.

Τα συμπτώματα της πάθησης περιλαμβάνουν προβλήματα με την όραση, τις κινήσεις των χεριών ή των ποδιών, την αίσθηση ή την ισορροπία, μυϊκή δυσκαμψία, μούδιασμα και προβλήματα με τη σκέψη, τη μάθηση και τον προγραμματισμό.

«Πάντα με βασανίζει, η δυσμορφία του σώματος και όλα αυτά τα πράγματα» είπε.

Με δεδομένη τη διάγνωσή της και τη σκλήρυνση κατά πλάκας που είναι μια προοδευτική ασθένεια, η ηθοποιός δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρη αν θα παίξει ποτέ ξανά.

Ο τελευταίος της ρόλος ήταν στο Έχεις Πεθάνει για Μένα του Netflix μαζί με τη Linda Cardellini και τον James Marsden, το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2019.

*Με στοιχεία από unilad.com



ΠΗΓΗ