Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» (Παρασκευή – Κυριακή) μίλησε στη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη για την καθημερινότητά της και την καριέρα της, αποκάλυψε το παιδικό όνειρό της που έγινε πραγματικότητα και μοιράστηκε τον τρόπο με τον οποίο χαλαρώνει μετά τη δουλειά.

Υπάρχει μια τάση τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί να επιτίθενται στους δημοσιογράφους, να στοχοποιούν τον Τύπο, κάτι το οποίο ταιριάζει σε άλλα καθεστώτα, όχι στα δημοκρατικά

«Κάνει πολλές πρωτιές το MEGA, εγώ μπορώ να μιλήσω για το δελτίο ειδήσεων το οποίο είναι πρώτο σταθερά σε τηλεθέαση και χαίρομαι γιατί δεν κυνηγάμε το πιασάρικο θέμα, αυτό που ξέρουμε σώνει και ντε ότι θα κάνει νούμερα, κάνουμε ειδησεογραφικές επιλογές και δε μας νοιάζει τι θα κάνουν οι απέναντι», δήλωσε η Κατερίνα Παναγοπούλου όσον αφορά στην επιτυχία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»

Το μακιγιάζ ως «στολή εργασίας»

«Μ’ αρέσει να είμαι χαλαρή. Γελάνε πολύ οι συνεργάτες στο κανάλι που βγαίνω από το δελτίο και ξεβάφομαι και λέω “παιδιά έχω να βγω, γι’ αυτό ξεβάφομαι”. Το μακιγιάζ είναι σαν “στολή εργασίας”. Όταν βγαίνω ξεβάφομαι», σημείωσε.

Οι δυσκολίες στον χώρο της ενημέρωσης

«Δε μου αρέσει η θυματοποίηση. Λέμε ότι ο χώρος της ενημέρωσης είναι ανδροκρατούμενος, όμως νομίζω ότι αν είσαι καλός στη δουλειά σου, αν ο κόσμος σε θέλει, αν έχεις την είδηση… είναι περιττή πληροφορία από εκεί και πέρα αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Πιστεύω ότι υπάρχουν γυναίκες που ίσως ταλαιπωρήθηκαν λίγο περισσότερο για να πείσουν, ίσως εγώ να ήμουν τυχερή, αλλά δεν έχω νιώσει ποτέ ότι ως γυναίκα αδικούμαι. Στο MEGA ειδικά, όχι μόνο δεν νιώθω ότι εμείς οι γυναίκες αδικούμαστε, αντιθέτως… Δεν θέλω να λέω “ωχ τι τραβήξαμε”, όλοι τραβάνε, σε όλα τα επαγγέλματα, σε όλους τους χώρους υπάρχουν θέματα», υπογράμμισε η Κατερίνα Παναγοπούλου.

«Οι πολιτικοί το κάνουν αυτό (σ.σ. υποτίμηση) όχι μόνο σε εμάς τις γυναίκες αλλά και στους άντρες. Υπάρχει μια τάση τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί να επιτίθενται στους δημοσιογράφους, να στοχοποιούν τον Τύπο, κάτι το οποίο ταιριάζει σε άλλα καθεστώτα, όχι στα δημοκρατικά… Είναι εμφανές το γιατί το κάνουν. Έχω μάθει, περνώντας τα χρόνια, να μην τους κάνω τη χάρη, δεν θα μπω στην αντιπαράθεση», πρόσθεσε.

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

«Από παιδάκι ήθελα να γίνω δημοσιογράφος, έλεγα “θα πω το δελτίο του MEGA”. Έβλεπα τα δελτία του MEGA… Τότε ήταν η Όλγα Τρέμη με τον Γιάννη Πρετεντέρη και όταν μετά μας είπαν ότι θα έρθει ο Γιάννης ως σχολιαστής του δελτίου, έλεγα “δεν το πιστεύω”. Του το έχω πει και με κοροϊδεύει», αποκάλυψε.

Πώς βλέπει τη ζωή της σε λίγα χρόνια;

«Έχω πάψει να κάνω σχέδια. Τώρα που εκπληρώθηκαν κάποια πράγματα, έχω λίγο χαλαρώσει και το χαίρομαι. Τώρα, μου αρέσει αυτό που κάνω, πηγαίνω στη δουλειά μου και νιώθω χαρούμενη. Δεν είμαι των ήρεμων τόνων, είμαι του υπερθετικού βαθμού, νομίζω θα με πιάσει κατάθλιψη αν ηρεμήσω τελείως», ανέφερε.

Οι επιθέσεις στα social media

«Έχω πέσει θύμα των social media, έχει γίνει δολοφονία χαρακτήρα κανονικά. Στο Twitter γίνονται αυτά, υπάρχουν κομματικά τρολ, υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να βρίζουν δημοσιογράφους και ανθρώπους που έχουν αντίθετη άποψη. Κάποτε τα διάβαζα, τώρα μπλοκάρω, δεν διαβάζω. Στα χρόνια των μνημονίων, της κρίσης, που αυτό γινόταν με μεγάλη ένταση, με τσάντιζε. Τώρα πια ξέρεις γιατι γράφουν και πώς το γράφουν, ότι είναι οργανωμένο. Είναι σπάταλη ενέργειας και χρόνου, ξέρεις ότι όταν θα πεις την άποψή σου, θα σε χτυπήσουν. Και;», τόνισε η δημοσιογράφος.



ΠΗΓΗ