Οι εκπρόσωποι των αγροτών επέστρεψαν την Πέμπτη (15/2) στα μπλόκα τους για ενημέρωση και για την οργάνωση της μεγάλης διαδήλωσης της προσεχούς Τρίτης. 

Από το πρωί της Πέμπτης, το κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Θράκης τελεί υπό κατάληψη με τους αγρότες να αποκλείουν την είσοδο με σανό και λάστιχα κρεμώντας πανό και μαύρες σημαίες.

Διαμαρτυρία με «βαρέλια του Μητσοτάκη»

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες από το μπλόκο της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση. Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους εμφάνισαν τα «βαρέλια του Κυριάκου Μητσοτάκη», «χωρίς πάτο», απλώνοντας κυριολεκτικώς βαρέλια που δεν είχαν πάτο.

Οι αγρότες στην Επανομή προσπάθησαν το πρωί να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, συνάντησαν όμως τον φραγμό της Αστυνομίας.

Τι ετοιμάζουν για την Τρίτη

Συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη με τρακτέρ και αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων και δημοσίων κτιρίων αποφάσισαν οι αγρότες, μετά την πολύωρη πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Συμβολικοί αποκλεισμοί πραγματοποιούνται ήδη σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων τα τρακτέρ είναι έτοιμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης καθώς θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους το πρωί της συγκεκριμένης μέρας από τα μπλόκα όλης της χώρας.

Αναμένεται μάλιστα να κάνουν τις απαραίτητες επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα.

«Υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια»

Τη ίδια μέρα εκείνοι οι αγρότες που είναι σε πιο απομακρυσμένα από το κέντρο της Ελλάδας μπλόκα θα αποκλείσουν τελωνεία, λιμάνια και δρόμους.

Πεποίθηση των αγροτών είναι ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας συμφώνησαν όλοι στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον πρωθυπουργό.



ΠΗΓΗ