Αθώα κρίθηκε σήμερα η 19χρονη κοπέλα που είχε πέσει θύμα trafficking, ενώ κρατούνταν στην Ηλιούπολη. Η κοπέλα είχε βρεθεί από τη θέση του θύματος στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ είχε παρέμβει και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές αποφάσισε, την αθώωση της κοπέλας η οποία είχε παραπεμφθεί σε δίκη για την κατηγορία ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Ανέγκλητη πράξη

Η υπεράσπιση της 19χρονης προσκόμισε στο δικαστήριο απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προς επίρρωση του ισχυρισμού ότι «κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021 ,πράξη για την οποία έχει καταδικαστει ο κατηγορούμενος σε πρώτο βαθμό και αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ως προς το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικων ουσιών για ιδία χρήση, το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη, καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ