«Αν ο Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα», δήλωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία από το Reuters/Evelyn Hockstein, επάνω, ενώ αναχωρεί από τον Λευκό Οίκο), ο οποίος θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Αλλά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να κερδίσει», πρόσθεσε ο δημοκρατικός πρόεδρος, 81 ετών, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος κοντά στη Βοστόνη, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, αναφερόμενος στον ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο.

Η ηλικία του Μπάιντεν ανησυχεί τους ψηφοφόρους

Ο δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, του οποίου η ηλικία ανησυχεί τους ψηφοφόρους και ο ίδιος προσπαθεί να προβάλλει το έργο του στην οικονομία, επαναλαμβάνει συχνά ότι η ίδια η δημοκρατία διακυβεύεται σε αυτή τη προαναγγελθείσα νέα αντιπαράθεση με τον πρώην επιχειρηματία.

Παρά τη χαμηλή δημοτικότητά του, και εκτός από μια μεγάλη έκπληξη ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα τον ανάγκαζαν ν’ αποσυρθεί, ο αμερικανός πρόεδρος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει το χρίσμα του κόμματός του για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, είναι επί του παρόντος το μεγάλο φαβορί των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Αναζητούν τρίτο υποψήφιο…

Με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ να πλησιάζουν πολλοί Αμερικανοί αναζητούν απελπισμένα μια τρίτη, λιγότερο διχαστική επιλογή.

Αυτή η αναζήτηση για τρίτο υποψήφιο, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί από τη δεκαετία του 1990, αποτελεί σκληρή υπενθύμιση ότι, με τον Τραμπ και τον Μπάιντεν, το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό Κόμμα έχουν επιλέξει δύο ασυνήθιστα αντιδημοφιλείς υποψηφίους για τις εκλογές (περισσότερα εδώ).



ΠΗΓΗ