Αγρότες από τις περιοχές του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και της Φαλάνης ενισχύουν με τα τρακτέρ τους το αγροτικό μπλόκο στον Πλατύκαμπο και πλέον στον κόμβο της Καρδίτσας του αυτοκινητόδρομου Ε65 βρίσκονται περισσότερα από 400 τρακτέρ.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν μπλόκα στον κόμβο του Πλατύκαμπου από αγρότες της Λάρισας, στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε65 από τους αγρότες της Καρδίτσας, στον Ζάρκο από τους αγρότες των Τρικάλων, στον Αλμυρό και τον Ριζόμυλο από αγρότες της Μαγνησίας, ενώ οι αγρότες της Νάουσας βρίσκονται στην είσοδο της πόλης.

Η πανθεσσαλική επιτροπή που θα συσταθεί θα επιδιώξει απευθείας συνάντηση με το Μαξίμου

«Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, τα προβλήματά μας είναι πολλά» σημείωσε ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Στέλιος Τσικριτσής.

Οι αγρότες τονίζουν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συντονίσουν πανθεσσαλική επιτροπή, με σκοπό να βρεθούν στην Αθήνα και να συναντηθούν με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Επεισόδιο στον Αλμυρό

Στον Αλμυρό δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν με κλούβα την πρόσβαση των αγροτών προς την εθνική οδό και για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη.

«Θέλουμε ειρηνικά να διαδηλώσουμε για τα προβλήματα του κλάδου μας, κάτι που δεν μας επιτρέπεται ούτε με τα πόδια», εξήγησε αγρότης.

Περισσότερα από 40 τρακτέρ έχουν σταθμεύσει στην πλατεία Επανομής με τους αγρότες να διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής και τη νέα κοινή αγροτική πολιτική.

«Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και δεν θα διστάσουμε και να συζητήσουμε και να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να αποβάλλουμε άγχος, αγωνίες και ανασφάλεια από τους Έλληνες αγρότες», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένες αγροτικές κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ