Την απομάκρυνση από τη Βουλή του Ισραήλ της κομμουνίστριας βουλευτή Άϊντα Τούμα-Σουλειμάν καταδικάζει το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, η Άϊντα Τούμα-Σουλειμάν, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ απομακρύνθηκε από την ισραηλινή βουλή (Κνέσετ) για 2 μήνες με περικοπές στην αποζημίωσή της.

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με τους συντρόφους βουλευτές Άϊντα Τούμα-Σουλειμάν και Όφερ Κασίφ»

Η Άϊντα Τούμα – Σουλειμάν/Πηγή φωτογραφίας: Olivier Fitoussi/Flash90

«Αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη κατά του σ. Όφερ Κασίφ, μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ και βουλευτή», προσθέτει το ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα υπογραμμίζει πως «η ισραηλινή κυβέρνηση, έχοντας προκαλέσει «ποτάμια» αίματος τον τελευταίο μήνα, δήθεν στο όνομα της «αυτοάμυνας», δολοφονώντας χιλιάδες μικρά παιδιά και αμάχους, επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και σε κάθε επίπεδο».

«Αυτή είναι η αστική δημοκρατία στο Ισραήλ»

Ακολούθως προσθέτει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση «ήδη έχει απαγορεύσει τις δημόσιες εκδηλώσεις ενάντια στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης και επιδιώκει να επιβάλλει σιωπητήριο και στους βουλευτές, για μια δολοφονική πολιτική κατά του λαού της Παλαιστίνης, που πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ. Αυτή είναι η αστική δημοκρατία στο Ισραήλ, που στηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωNATOϊκού τόξου».

Καταληκτικά το ΚΚΕ επισημαίνει πως «εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με τους συντρόφους βουλευτές Άϊντα Τούμα-Σουλειμάν και Όφερ Κασίφ, μέλη του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ καθώς και σε όλους τους αγωνιστές στο Ισραήλ, που παλεύουν για το δίκιο και την ειρήνη και δέχονται ως απάντηση την καταστολή και τον αυταρχισμό».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Activestills.org

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ