Ένταση σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ περίπου 100 μαθητών λυκείων και της αστυνομίας, στο κέντρο της Ρώμης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Οι μαθητές επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι τη Βουλή, όπου τις ημέρες αυτές ψηφίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από μαθητές, οι οποίοι τις περασμένες ημέρες είχαν κάνει κατάληψη σε σειρά λυκείων της ιταλικής πρωτεύουσας, για να καταγγείλουν «την αδιαφορία των πολιτικών για την παιδεία».

Τραυματίσθηκαν μαθητές – Τους χτύπησαν αστυνομικοί με γκλομπ

Η πορεία δεν είχε λάβει, όμως, την προβλεπόμενη έγκριση και όταν μέρος των μαθητών κατάφερε να φτάσει κοντά στην πλατεία του Πάνθεον, οι αστυνομικοί έφραξαν τον δρόμο και, με τη χρήση γκλοπ, άρχισαν να χτυπάνε τους νέους.

Όπως γράφει η La Repubblica, μερικοί μαθητές φέρουν μώλωπες και αμιχές.

Ένα κορίτσι χτυπήθηκε από γκλομπ αστυνομικών δύο φορές στο κεφάλι και στο χέρι, το οποίο είναι μελανιασμένο. «Είμαι θυμωμένη, δεν ήμουν στις πρώτες σειρές, χτυπήθηκα από το πλάι. Ένας από τους φίλους μου έπεσε κάτω», δήλωσε μία μαθήτρια.

Ζητήθηκε από τους μαθητές να περάσουν σε μονή σειρά, κάτω από μια αστυνομική κάμερα που κατέγραφε τα πρόσωπά τους

Μαθήτρια που χτυπήθηκε από γκλομπ αστυνομικού – Πηγή: La Repubblica

Μετά από λίγη ώρα, η ένταση μειώθηκε και οι μαθητές απομακρύνθηκαν από την περιοχή όπου βρίσκεται η Βουλή και η Γερουσία της Ρώμης.

Πριν απομακρυνθούν, μάλιστα, τους ζητήθηκε να περάσουν σε μονή σειρά, κάτω από μια αστυνομική κάμερα που κατέγραφε τα πρόσωπά τους. Μισή ώρα αργότερα, οι μαθητές αποχώρησαν και πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας.



ΠΗΓΗ