Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για το νεκρό έμβρυο που εντοπίστηκε σε αποχέτευση κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια παραδόθηκε στους υπευθύνους της ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς σύνορα», η οποία όμως δεν φαίνεται να ενημέρωσε την αστυνομία.

Το έμβρυο ήταν 4-5 μηνών και είχε τον ομφάλιο λώρο – Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Nωρίς το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησε αυτοψία στη ΜΚΟ, στην οδό Σόλωνος. Παράλληλα, αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο εντοπισμός του εμβρύου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν 4-5 μηνών και είχε τον ομφάλιο λώρο, έγινε στις 3:30 χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού της αποχέτευσης σε κτίριο όπου στεγάζεται η ΜΚΟ.

Ο εργαζόμενος που το εντόπισε το παρέδωσε στους υπεύθυνους της δομής και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων. Αργά το βράδυ το έμβρυο εντοπίστηκε σε ένα χώρο που έμοιαζε με ψυγείο.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση θα ζητήσουν λίστα των γυναικών που έχουν επισκεφθεί τα γύρω ιατρεία το τελευταίο διάστημα. Το σενάριο που εξετάζεται είναι μήπως κάποια γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα και στην συνέχεια έφυγε.

Ερωτηματικά προκαλούνται στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με τη μη ενημέρωση της αστυνομίας από τη δομή, για τον εντοπισμό του εμβρύου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να υποστηρίζουν ότι σκόπευαν να το κάνουν αλλά δεν πρόλαβαν.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στις 3:30 χθες το μεσημέρι, όταν ένας υπάλληλος εταιρείας καθαρισμού εκτελούσε εργασίες σε φρεάτιο έξω από γραφεία ΜΚΟ στην οδό Σόλωνος. Ο άνδρας τοποθέτησε μικροκάμερα και είδε κάτι το οποίο μοιάζει με νεογνό. Αμέσως άρχισε να βγάζει αντικείμενα μέσα από το βόθρο και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης ΜΚΟ, σχετικά με το μακάβριο εύρημά του.

Από την ΜΚΟ, του είπαν ότι θα ενημερώσουν με τη σειρά τους την ιατροδικαστική υπηρεσία αφού πήραν το έμβρυο, το έβαλαν σε ένα κουτί και μετά σε ένα χώρο με ψυγεία.

Εκείνος το είπε στην εργοδότριά του και άμεσα ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων περίπου στις 18:30 το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε μαζί του και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο συγκεκριμένο κτίριο το οποίο ήταν κλειστό. Τελικά μετά από ώρα η Αστυνομία κατάφερε να μπει στο κτίριο και στα γραφεία των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Εκεί διαπιστώθηκε ότι το νεκρό βρέφος με τον ομφάλιο λώρο ήταν τοποθετημένο σε χώρο ψυγείου.

Οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ, ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι την επόμενη μέρα θα πήγαιναν το βρέφος στην ιατροδικαστική υπηρεσία και θα δήλωναν το περιστατικό στις Αρχές.

Αυτό που ισχυρίζονται ως ενδεχόμενο για το πώς βρέθηκε το βρέφος μέσα σε σωλήνα αποχέτευσης είναι ότι μάλλον κάποια από τις πολλές εγκύους γυναίκες που πηγαίνουν στη δομή για εξέταση να γέννησε κρυφά στην τουαλέτα και στη συνέχεια να αποχώρησε χωρίς να πει κάτι.



ΠΗΓΗ