Το Ισραήλ δείχνει αποφασισμένο να πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στη Ράφα όπου βρίσκουν καταφύγιο πάνω από 1,4 εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Εκτός από τις βόμβες, η πείνα «θερίζει» στη Ράφα αφού πλάνα δείχνουν πεινασμένους ανθρώπους να ορμούν στα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια για να φάνε επί τόπου τα τρόφιμα που μεταφέρουν.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχουν πεθάνει μετά από την εισβολή των IDF στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς.

Η Παλαιστίνη θα καταθέσει στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης αφού οι ακροάσεις για την ισραηλινή κατοχή των εδαφών της θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα.

Τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

08:22 Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι το νοσοκομείο Νάσερ παρέμεινε λειτουργικό κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του

Το γραφείο συντονισμού των δραστηριοτήτων του Ισραήλ στην Παλαιστίνη (COGAT) υποστήριξε ότι το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς παρέμεινε λειτουργικό καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ισραηλινής στρατιωτικής πολιορκίας της ιατρικής εγκατάστασης.

«Προς ενημέρωση, το νοσοκομείο Νάσερ ήταν λειτουργικό καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας (σ.σ. του ισραηλινού στρατού), παρά το γεγονός ότι μαχητές της Χαμάς εμφανίζονταν ως ιατρικό προσωπικό», έγραψε στο Χ.

Η COGAT, με την ανακοίνωσή της, απαντά σε μια ανάρτηση που έγινε την Κυριακή από τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, στην οποία ανέφερε ότι το νοσοκομείο Νάσερ, η μεγαλύτερη υγειονομική εγκατάσταση στη νότια Γάζα, «δεν είναι πλέον λειτουργικό».

08:15 Συνεχίζεται για 136η ημέρα η αιματοχυσία

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή με την αιματοχυσία να συνεχίζεται για 136η ημέρα.

Διαβάστε για όλα όσα προηγήθηκαν εδώ



ΠΗΓΗ