Της ήρθε ο ουρανός σφοντύλι νεαρής από τον Βόλο, καθώς βρέθηκε να χρωστάει χρήματα σε στοιχηματική «φάντασμα» του εξωτερικού.

Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα, όταν επιστρέφοντας από ψώνια, η κοπέλα διαπίστωσε ότι η πιστωτική και το κινητό της είχαν κάνει φτερά.

Έναν μήνα μετά την κλοπή της κάρτας, το θύμα έλαβε email που την ενημέρωνε ότι χρωστάει 1.000 ευρώ

Αμέσως έκανε δήλωση απώλειας στην τράπεζα και ζήτησε την αντικατάσταση της κάρτας, ενώ παράλληλα φρόντισε να αντικαταστήσει και το κινητό της διατηρώντας τον ίδιο αριθμό.

Δυστυχώς, οι δράστες είχαν ήδη προλάβει να κάνουν χρήση της πιστωτικής για να παίξουν τζόγο, καταφέρνοντας να «σπάσουν» τους κωδικούς PIN.

Κεραυνός εν αιθρία

Πριν από λίγες ημέρες, το θύμα της κλοπής έλαβε μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο που ήταν συνδεδεμένο με το κινητό.

Η στοιχηματική εταιρεία, που εμφανιζόταν να έχει έδρα το Λονδίνο, την ενημέρωνε ότι οφείλει ποσό 1.000 ευρώ και πρέπει να το καταβάλει άμεσα.

Επρόκειτο για το «αντίτιμο» των προβλέψεων που δήθεν είχε κάνει σε αγώνες του εξωτερικού, όπως αναφερόταν στο μήνυμα, αλλά ατύχησε διότι έχασε και έπρεπε να πληρώσει το ατυχές τζογάρισμα.

Η νεαρή κοπέλα εξεπλάγην καθώς δεν είχε παίξει ποτέ τζόγο, αλλά το γεγονός ότι στο email που έλαβε περιλαμβανόταν τα στοιχεία του κινητού της και της πιστωτικής της κάρτας, την έβαλαν σε υποψίες.

Συνειδητοποίησε ότι εκείνοι που της είχαν κλέψει την κάρτα και το κινητό στη συνέχεια κατάφεραν να «σπάσουν» τους κωδικούς και να τζογάρουν ανενόχλητοι.

Η παθούσα προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εταιρεία, ώστε στη συνέχεια να ζητήσει τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά τα μηνύματα γυρνούσαν πίσω με την ένδειξη ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση δεν υπάρχει.



ΠΗΓΗ