Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε την έκκληση του ΟΗΕ για ανεξάρτητη έρευνα, καθώς περισσότερα από 300 πτώματα ανασύρθηκαν από δύο ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν στην τελευταία ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Ράφα της νότιας Γάζας, όπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο και φοβούνται τη σχεδιαζόμενη ισραηλινή χερσαία εισβολή, η οποία, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους, «προχωράει».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για πακέτο μέτρων ασφαλείας ύψους 95 δισ. δολαρίων που περιλαμβάνει 26 δισ. δολάρια σε στρατιωτική υποστήριξη για το Ισραήλ και ένα δισ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

08:25 Νέα εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα – Κατέρριψε drone στον Κόλπο του Άντεν

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα τις πρωινές ώρες, στον κόλπο του Άντεν η φρεγάτα Ύδρα – παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES – έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε.

Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας για την προστασία εμπορικού πλοίου ήταν στις 13 Μαρτίου, οπότε πάλι είχε βάλει με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων, τα οποία τότε είχαν απομακρυνθεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

08:20 «Ανησυχητικά σημάδια γενοκτονίας» στη Γάζα, λέει η νομπελίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι

Η νομπελίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι δήλωσε ότι δεν θέλει «καμία παρερμηνεία» σχετικά με την «υποστήριξή της προς τον λαό της Γάζας».

«Έχω καταδικάσει και θα συνεχίσω να καταδικάζω την ισραηλινή κυβέρνηση για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τα εγκλήματα πολέμου», ανέφερε η Γιουσαφζάι σε ανάρτησή της στο X, προσθέτοντας ότι «όταν βλέπουμε ανησυχητικά σημάδια γενοκτονίας, δεν μπορούμε να περιμένουμε να αναλάβουμε αποφασιστική δράση».

Η Πακιστανή ακτιβίστρια για την εκπαίδευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει δεχθεί επικρίσεις επειδή συνυπήρξε παραγωγός ενός μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ με την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Ο Πακιστανός αρθρογράφος Μεχρ Ταράρ χαρακτήρισε τη «θεατρική συνεργασία» της Γιουσαφζάι με την Κλίντον «εντελώς τραγική» και «τεράστιο πλήγμα» στην «αξιοπιστία της Γιουσαφζάι ως ακτιβίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Κλίντον «αντιπροσωπεύει την απερίφραστη υποστήριξη της Αμερικής στη γενοκτονία των Παλαιστινίων», πρόσθεσε ο Ταράρ.

08:15 Νέοι φονικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα, επιδρομές στη Δυτική Όχθη

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε για όσα προηγήθηκαν εδώ



ΠΗΓΗ