Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023, 20:53

Μεταξύ Γάλλων και Ιταλών υπάρχει κάποια αμοιβαία συμπάθεια, αν και δεν γνωρίζονται πολύ καλά. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται με βάση τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Ipsos που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και στην Ιταλία και δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα, στη γαλλική εφημερίδα «L’ Opinion».

Ειδικότερα, το 74% των ερωτηθέντων Γάλλων πιστεύει ότι η διμερής σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες είναι καλή, ενώ το 78% από αυτούς δηλώνει ότι η «συμπάθεια» είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που τρέφει για τους Ιταλούς.

Από την άλλη πλευρά, το 54% των ερωτηθέντων Ιταλών πιστεύει ότι η διμερής σχέση είναι καλή, αλλά το κυρίαρχο συναίσθημα έναντι των Γάλλων δεν είναι η συμπάθεια (32%), αλλά η αδιαφορία, όπως απαντάει το 52% των ερωτηθέντων Ιταλών.

Σε ό,τι αφορά τους οικονομικούς παράγοντες των δύο χωρών, το 32% των Γάλλων επιχειρηματιών θεωρεί ότι με τις ιταλικές εταιρείες έχει σχέσεις συνεργασίας (25% για τους Ιταλούς), ενώ το 30% των Γάλλων θεωρεί ότι έχει σχέσεις ανταγωνισμού (38% για τους Ιταλούς).

Ο Γάλλος πολιτικός επιστήμονας Μαρκ Λαζάρ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στη γαλλική εφημερίδα, υπογραμμίζει ότι οι δύο κοινωνίες πιστεύουν ότι «το να μοιράζονται κοινά σύνορα, να έχουν παρόμοια γλώσσα και να απολαμβάνουν έντονες πολιτιστικές ανταλλαγές αρκούν για να γνωριστούν καλά. Όμως στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι βέβαιο».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023, 20:53

ΠΗΓΗ