Συγκινητική υποδοχή επιφύλαξαν συγγενείς και φίλοι στον 28χρονο από τα Μάλια, που τραυματίστηκε μαζί με άλλα δύο άτομα από τον πιστολέρο στο Γκάζι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Ο νεαρός είναι ο πρώτος, που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» μετά τη φονική επίθεση. Το μεσημέρι της Παρασκευής (22/12) έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και πλέον, αναρρώνει στο σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Χθες συγγενείς και φίλοι του, με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ακόμη και με βανάκια κινητοποιήθηκαν και έδωσαν μαζικό «παρών» στο αεροδρόμιο, υποδεχόμενοι τον τραυματία, που μπήκε στο στόχαστρο του ψυχρού εκτελεστή.

Παραμένουν στο νοσοκομείο οι άλλοι δύο

Σε αναρτήσεις τους άτομα του περιβάλλοντος του 28χρονου έγραψαν, μεταξύ άλλων: «Με βαθιά συγκίνηση και πολύ χαρά υποδεχτήκαμε το Γιαννιώ μας σήμερα! Σιδερένιος Γιάννη μας, με το καλό να γυρίσουν και τα άλλα δυό παιδιά!».

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος αδερφός του Γιάννη, νοσηλεύεται ακόμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις που τον υπέβαλαν οι γιατροί.

«Δεχτήκαμε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δεν είχαμε θύματα, δεν έχει ξαναγίνει αυτό στον κόσμο»

Το τρίτο θύμα, ο 28χρονος Φραγκίσκος, φίλος των δύο αδελφών, υπεβλήθη χθες σε χειρουργική επέμβαση, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive πήγε καλά και μετά τα Χριστούγεννα πιθανότατα θα λάβει εξιτήριο.

Ο 28χρονος Γιάννης σε δηλώσεις του, κατά την άφιξή του στην Κρήτη, τόνισε ότι ο ίδιος και η παρέα του στάθηκαν τυχεροί, μιας και δέχτηκαν τρεις σφαίρες στο κεφάλι, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

«Δεχτήκαμε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δεν είχαμε θύματα, δεν έχει ξαναγίνει αυτό στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Λένε ότι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και ο αδερφός μου και το άλλο παιδί, απλά χρειάζονται περισσότερες μέρες στο νοσοκομείο».

Η άφιξη του 28χρονου στην Κρήτη

Αναζητείται ο δράστης

Σημειώνεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 37χρονου πιστολέρο συνεχίζονται εντατικά, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο, ο σκληρός κακοποιός να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Ο καταζητούμενος πιστολέρο έχει κατηγορηθεί στη χώρα μας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και κλοπές. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα, έχει μπει φυλακή για δέκα χρόνια στην Αλβανία, γιατί πυροβόλησε τρεις αστυνομικούς. Αποφυλακίστηκε πριν ακριβώς από ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος πιστολέρο έριξε τέσσερις σφαίρες, οι τρεις εκ των οποίων έπληξαν τα δύο αδέλφια και τον φίλο τους, που έπεσαν αιμόφυρτοι στο έδαφος.

Εν τω μεταξύ, ο 33χρονος, που ήταν ο συνοδηγός του 37χρονου που έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τα τρία θύματα, απολογήθηκε ενώπιον της 29ης τακτικής ανακρίτριας για το αδίκημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονιας με δόλο κατά συρροή και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Προανακριτικά δήλωσε σοκαρισμένος από τη ψυχρώ επίθεση του οδηγού του τζιπ στην παρέα των νεαρών και υποστήιξε ότι το μόνο που έκανε εκείνος ήταν να ρίξει ένα χαστούκι σε έναν από την παρέα των Κρητικών που τον έφτυσε.

Τότε και πριν το καταλάβει ο οδηγός του τζιπ έβγαλε όπλο και πυροβόλησε. «Όταν πήγα σπίτι, πήρα τη δικηγόρο μου τηλέφωνο», φέρεται να ισχυρίστηκε προανακριτικά ο 33χρονος.



ΠΗΓΗ