Αντάρτες Χούθι επιτέθηκαν νωρίτερα σήμερα σε ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο και πολλά εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Λίγο μετά το κίνημα των ανταρτών της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε δύο πλοία στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, προσθέτοντας ότι επρόκειτο για «ισραηλινά» πλοία που στοχοθετήθηκαν λόγω του πολέμου στη Γάζα.

«Τα πλοία που έγιναν στόχος των Χούθι, δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ» λέει εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

Τώρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σε δήλωσή του ανέφερε πως κανένα από τα πλοία που επλήγησαν δεν έχει καμία σχέση με το κράτος του Ισραήλ, αναιρώντας τους ισχυρισμούς των Χούθι.

Ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσηw οι Χούθι

Το κίνημα των ανταρτών της Υεμένης είχε πει ότι η ναυτική του δύναμη επιτέθηκε σε δύο ισραηλινά πλοία -στο Unity Explorer και στο Number 9- στο ένα με οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος και στο άλλο με πύραυλο. Σε ανακοίνωση που είχαν δημοσισύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν μια «επιχείρηση εναντίον δύο πλοίων στο Στενό του Μπαμπ αλ-Μαντάμπ», μια στρατηγική θαλάσσια οδό που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του ‘Αντεν.

Δεν άφησαν ανέγγιχτο ούτε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ

Θυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, σήμανε συναγερμός στο Πεντάγωνο καθώς υπήρξε πληροφορίας για επιθέσεις σε ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο και πολλά εμπορικά πλοία των ΗΠΑ.

Πηγές ασφαλείας των θαλασσίων μεταφορών ανέφεραν νωρίτερα σήμερα σήμερα ότι ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου επλήγη από τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η βρετανική εταιρία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε ότι ένα άλλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων φέρεται να υπέστη ζημιά από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σχεδόν 63 μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της βόρειας Υεμένης.

Πού βρίσκονται πλοία του αμερικανικού Ναυτικού στη Μέση Ανατολή

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ