Στις 20 Φεβρουαρίου 2023, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την επικινδυνότητα στην οποία είχε εκτεθεί το ιστορικό για τη Δημοκρατία μας αντιτορπιλικό «Βέλος», «απροστάτευτο επί χρόνια στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και με κίνδυνο ακόμη και να βυθιστεί», σημειώνουν με κοινή τους δήλωση ο Δημήτρης Μπιάγκης, υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας και ο Γιώργος Πεταλωτής, γραμματέα Εθνικής Άμυνας του κόμματος.

«Έπρεπε να συμβεί αυτό το ατύχημα και να δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ η τραγική εικόνα του πλωτού αυτού Μουσείου του αντιδικτατορικού αγώνα για να θορυβηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Υπενθυμίζουν ότι είχαν προτείνει τότε να επισκευασθεί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και να μεταφερθεί στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, ώστε να διασφαλιστεί η συντήρηση και η προστασία που απαιτείται.

«Δεν φταίει όμως ο καιρός, φταίει η αδιαφορία της κυβέρνησης»

«Η κυβέρνηση έμεινε απαθής, όπως δυστυχώς και σε πολλά θέματα άμυνας», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Και προσθέτουν ότι η χθεσινή κακοκαιρία δημιούργησε σοβαρές ζημιές στο «πλήρως εκτεθειμένο» σε καιρικά φαινόμενα Α/Τ «Βέλος» και ειδικότερα μεγάλο ρήγμα στην πρύμνη του.

«Έπρεπε να συμβεί αυτό το ατύχημα και να δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ η απαράδεκτη κατάσταση και η τραγική εικόνα του πλωτού αυτού Μουσείου του αντιδικτατορικού αγώνα για να θορυβηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη», τονίζουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δεν φταίει όμως ο καιρός, φταίει η αδιαφορία της κυβέρνησης».

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει αύριο, Δευτέρα, στη Βουλή νέα ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το θέμα, θέτοντας ερωτήματα, τόσο για το εν λόγω συμβάν, όσο και για την προοπτική συντήρησης και επαναφοράς του ιστορικού πλοίου στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ