Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, γεγονός που είχε προαναγγείλει το In.

Όπως επισημαίνει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, «η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου».

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί νέο κύμα αποχώρησης μελών και στελεχών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Μαζικές αποχωρήσεις από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως «αποκορύφωμα αποτέλεσε το διάγγελμα του νέου Προέδρου στο οποίο πρότεινε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σε σχέση με τις διαγραφές. Η ομιλία του στην ΚΕ αποτέλεσε μια διχαστική τοποθέτηση, προσβάλλοντας με ύβρεις την ιστορία και τους αγώνες του χώρου, και επιβεβαιώνοντας ένα αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας της νέας ηγεσίας, όπου επικρατεί μόνο μία άποψη, αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο».

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η αποχώρηση μελών νεολαίας που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα». Τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και αύριο, θα ανακοινωθεί νέο κύμα αποχώρησης μελών και στελεχών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Η δεύτερη αποχώρηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν συντριπτικά θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η πρώτη φορά έλαβε χώρα στη διάσπαση του 2015.

Πλέον, θα αποτελέσει στοίχημα κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μπορέσει να ανασυντάξει δυνάμεις στον χώρο που δραστηριοποιόταν η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όπως στους νέους εργαζόμενους και τα πανεπιστήμια.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ