Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα θα εκτοξεύσει κι άλλους δορυφόρους, ασκώντας αυτά που χαρακτήρισε κυριαρχικά της δικαιώματα, μεταδίδει το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA (στη φωτογραφία, επάνω, ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσέρχεται με την κόρη του στη δεξίωση που διοργάνωσε η βορειοκορεατική κυβέρνηση στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ για τον εορτασμό της επιτυχημένης, όπως τη χαρακτήρισε, εκτόξευσης του δορυφόρου της).

Η βορειοκορεατική διπλωματία εξάλλου επέκρινε έντονα καταδικαστικές ανακοινώσεις από μέρους των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και άλλων χωρών αφού έθεσε σε τροχιά τον πρώτο της στρατιωτικό δορυφόρο παρατήρησης, την περασμένη εβδομάδα.

Φωτογραφίες με δυνητικούς «στόχους» στη Νότια Κορέα

Το KCNA είχε μεταδώσει ότι ο δορυφόρος έστειλε τις πρώτες φωτογραφίες που απεικονίζουν δυνητικούς «στόχους» στη Νότια Κορέα, τις οποίες μάλιστα επιθεώρησε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης επισκέφτηκε την Εθνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας (NATA) με την κόρη του και φωτογραφήθηκαν με όσους συμμετείχαν στο δορυφορικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις δορυφορικές φωτογραφίες απεικονίζονται τοποθεσίες στην πρωτεύουσα Σεούλ και σε άλλες περιοχές της Νότιας Κορέας όπου βρίσκονται αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Βλέπουν ρωσικό δάχτυλο

Η Βόρεια Κορέα έθεσε την περασμένη Τρίτη σε τροχιά τον πρώτο κατασκοπευτικό δορυφόρο της, ωστόσο αξιωματούχοι στη Σεούλ και στρατιωτικοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν τις δυνατότητές του.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι η τεχνική βοήθεια της Ρωσίας πιθανότατα βοήθησε τον Βορρά να θέσει με επιτυχία τον δορυφόρο σε τροχιά.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ