Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως οι δυνάμεις του είναι έτοιμες για την επανέναρξη των εχθροπραξιών με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «ανά πάσα στιγμή» (στη φωτογραφία του Reuters/Alexander Ermochenko, επάνω, ισραηλινός στρατιώτης ξαναγεμίζει το πολυβόλο του τανκ).

«Είμαστε έτοιμη να χτυπήσουμε ανά πάσα στιγμή»

«Είμαστε έτοιμοι για την επίθεσή μας (…) είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε ανά πάσα στιγμή», είπε ο Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού.

Απομένουν μερικές ώρες προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας ανακωχής που άρχισε να εφαρμόζεται την περασμένη Παρασκευή και παρατάθηκε δυο φορές, την τελευταία για 24 ώρες.

Το πρωί χθες Πέμπτη, η Χαμάς ανέφερε πως οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να παραλάβουν τα πτώματα τριών ομήρων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Χαγκαρί αντέτεινε πως δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι των τριών ομήρων και έκανε λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο» της Χαμάς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Σκληρή γλώσσα» Μπλίνκεν

Στο μεταξύ, τελεσίγραφο στο Ισραήλ ότι δεν θα πρέπει να συνεχίσει με τόσες απώλειες αμάχων τις επιχειρήσεις του στη νότια Γάζα όπως συνέβη στον βορρά, αλλά και ότι θα πρέπει να βρει μία λύση για την επόμενη ημέρα μετά το τέλος του πολέμου εφόσον δεν θέλει η Παλαιστινιακή Αρχή να διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας, έστειλε ο Αντονι Μπλίκνκεν.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πολέμου του Ισραήλ, στην οποία συμμετείχε, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα» για τον τρόπο που πραγματοποιεί τις επιθέσεις του το Ισραήλ (περισσότερα εδώ).

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ