Είναι ανακριβές ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, παραδεχόμενος ωστόσο πως αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νοικοκυριά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι «οι υπουργοί σκοτώνουν παιδιά» και «λυπηρό» τον τρόπο που, όπως είπε, πήγε να δικαιολογηθεί μέσα από έναν νέο επικοινωνιολόγο, αναφερόμενος στον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

«Η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο»

«Δεν το πίστευα, αυτό που ειπώθηκε. Είναι φοβερό» είπε ο Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στη χθεσινή απάντηση που έδωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που ανέφερε πως «το «σκοτώνει» είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο τη λες για την αμέλεια ή/και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε αυτό το παγωτό σκοτώνει;»,

Στη συνέχεια ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε πως «δεν θυμάμαι τόσες εκφράσεις σε περίπτωση αρχηγού. Αυτή φαίνεται ότι είναι η κεντρική προεδρική γραμμή» προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να προκαλέσει ενδιαφέρον και να κάνει εντύπωση.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στο διάλογο σε αντίθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που όπως είπε είτε δε λένε τίποτα, είτε ζητούν να μη γίνει η συνάντηση. «Για το το ζήτημα της «Μονής» τι προτιμούν, να μην ακουστεί καθόλου;» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο για τρεις λόγους» εξήγησε ο Παύλος Μαρινάκης. Όπως είπε «πρώτον, γιατί ζητήματα που υπό άλλες συνθήκες δε θα μπορούσαν καν να τεθούν, έχουν τεθεί και με πολύ ισχυρό τρόπο έχουν αποτυπωθεί οι ελληνικές θέσεις, όπως παράδειγμα για τη μουσουλμανική μειονότητα».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «διάλογος δεν συνεπάγεται με συμφωνία. Υπάρχει μια διαφορά που πρέπει να επιλύσουμε υπό το πρίσμα του διεθνούς δίκαιου, ο διαχωρισμός ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδας. Είμαστε μακριά από εκεί αλλά είμαστε ξεκάθαροι» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει υποχωρήσει σπιθαμή στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δεν έχει κρυφτεί ποτέ και σε κάθε ευκαιρία προβάλλει τις ελληνικές θέσεις και πάντα κάτι κερδίζει και κερδίζει σε αξιοπιστία».

Για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα

Τέλος, ερωτηθείς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα στην Αθήνα ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε πως πρόκειται για μια «ιδιωτική επίσκεψη» και πως θα φροντίσει η κυβέρνηση να υπάρχουν όλα τα μετρά ασφαλείας.

Υποστήριξε επίσης, ότι «δουλειά μας δεν είναι να ερμηνεύσουμε την σκοπιμότητα της επίσκεψης του Έντι Ράμα, δουλειά μας είναι με τις πράξεις μας να δείχνουμε το σεβασμό μας στο κράτος δικαίου».

«Η Ελλάδα δεν φοβάται, αν υπάρξει κάποια αφορμή θα απαντήσουμε» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



ΠΗΓΗ