Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τριήμερο, 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Χιλιάδες έλεγχοι

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 64.849 άτομα και 48.711 οχήματα, ενώ

  • προσήχθησαν –2.343– άτομα,
  • συνελήφθησαν –900– άτομα για διάφορα αδικήματα,
  • βεβαιώθηκαν –12.915– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • ακινητοποιήθηκαν -458- οχήματα
  • κατασχέθηκαν –4– οχήματα και
  • βεβαιώθηκαν -53- παραβάσεις για την αντικαπνιστική νομοθεσία και –19– για ηχόμετρα.

Στην Αττική

Ενδεικτικά, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο των οποίων:

  • ελέγχθηκαν –3.082- άτομα,
  • συνελήφθησαν -19- άτομα, ενώ
  • βεβαιώθηκαν -507- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Επιπλέον, στην περιοχή της Κηφισιάς ελέγχθηκαν -206- άτομα και -124- οχήματα, προσήχθησαν –5– άτομα, συνελήφθη –1– και βεβαιώθηκαν -69- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας ελέγχθηκαν -26- άτομα, προσήχθησαν -3- και συνελήφθησαν -3- άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα

Παρόμοιες δράσεις υλοποιήθηκαν και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου διενεργήθηκαν –4– έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν –4– άτομα,  συνελήφθησαν –4– για παρεμπόριο και βεβαιώθηκαν –12– παραβάσεις για υπαίθριο εμπόριο.

Επίσης, ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Θεσσαλία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε περιοχές και οικισμούς με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε περιοχές των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λάρισας ελέγχθηκαν –168– άτομα και –149– οχήματα, προσήχθησαν –4– άτομα, συνελήφθησαν –2– για ανυποταξία, βεβαιώθηκαν –65– παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκαν –6– οχήματα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και συγκεκριμένα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ορεστιάδας, της Ροδόπης και της Αλεξανδρούπολης ελέγχθηκαν -295- άτομα, -232- οχήματα, προσήχθησαν -5- άτομα, συνελήφθησαν –6– άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν -26- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αναφέρει ο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.



ΠΗΓΗ