Φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού εξαπέλυσε επίθεση με τέσσερις πυραύλους κρουζ εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας, μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS (φωτογραφία, επάνω, από βίντεο του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας).

«Οι καθορισμένοι στόχοι επλήγησαν»

«Το πλήρωμα φρεγάτας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έλαβε μια ξαφνική αποστολή να εξαπολύσει πλήγμα με πυραύλους κρουζ Καλίμπρ το συντομότερο εναντίον εχθρικών στρατιωτικών υποδομών», ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει άμεσα πότε ή πού ακριβώς έγινε η επίθεση. Σύμφωνα με το υπουργείο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων κρουζ εναντίον στρατιωτικών στόχων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι καθορισμένοι στόχοι επλήγησαν.

Συναγερμός

Οπως μεταδίδει η ουκρανική pravda.com.ua, η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας σήμανε συναγερμό τη νύχτα σήμερα Τετάρτη για απειλή πυραυλικών επιθέσεων σε δύο περιοχές, στο Χάρκοβο και το Ντονέτσκ. Η ουκρανική ιστοσελίδα δεν αναφέρει περισσότερες πληροφορίες.

Οι Ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χτυπούν υποδομές της Ουκρανίας στις 10 Οκτωβρίου 2022 – δύο ημέρες μετά «την τρομοκρατική επίθεση» στη Γέφυρα της Κριμαίας, πίσω από την οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, βρίσκονταν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Πλήγματα εξαπολύονται εναντίον εγκαταστάσεων ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη τη χώρα, και έκτοτε ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών ανακοινώνονται καθημερινά σε ουκρανικές περιοχές, μερικές φορές σ’ ολόκληρη τη χώρα, προσθέτει το ρωσικό πρακτορείο.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ