Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Τουρκία, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ενώ ακολούθησαν και μετασεισμοί. Ο καθηγητής Naci Gorur, σύμφωνα με το CNN Turk, δήλωσε στην εφημερίδα Sozcu ότι υπάρχουν φόβοι για μεγάλο σεισμό ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε στην πόλη Αντιγιαμάν και είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με τους κατοίκους να αναστατώνονται. Οι μετασεισμοί ήταν κλίμακας 2,4 και 2,2 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Τι ανέφερε ο Αλί Γερλικάγια

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια, ο οποίος έκανε δήλωση για τον σεισμό στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε: «O σεισμός που σημειώθηκε στη Μαλάτια Ντογκανσεχίρ μεγέθους 4,3 βαθμών έγινε αισθητός στις γύρω επαρχίες».

Και όλα αυτά, την ώρα που στα τουρκικά social media έγινε viral πριν από μερικές εβδομάδες μία τρομακτικής σιγουριάς πρόγνωση του Τούρκου καθηγητή σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξής του ανέφερε ότι περιμένει σεισμό έως και 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δείτε το σημείο που έγινε ο σεισμός

«Το ρήγμα της Ανατολίας έχει κατεύθυνση προς την Ελλάδα»

«Πραγματικά υπάρχει ένας καταιγισμός φαινομένων σε όλη την υφήλιο», σημείωσε ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Στην Κωνσταντινούπολη είχαμε έναν σεισμό 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Κανονικά δεν θα του δίναμε ιδιαίτερη σημασία, όμως εκδηλώθηκε πάνω στο ρήγμα της Κωνσταντινούπολης, μετά τον σεισμό που εκδηλώθηκε σε ένα παράπλευρο ρήγμα που είχαμε πριν δέκα μέρες στην Προύσα, ο οποίος ήταν μεγαλύτερος σεισμός».

«Ο σεισμός στο ρήγμα της Κωνσταντινούπολης θέλει μεγάλη προσοχή – Ακολούθησε έπειτα από άλλον σε παράπλευρο ρήγμα 10 μέρες νωρίτερα» Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, αυτός ο σεισμός των 4,1 βαθμών Ρίχτερ εκδηλώθηκε πάνω στο ρήγμα της Κωνσταντινούπολης, γεγονός που δείχνει ότι η παρακολούθηση του φαινομένου θέλει μεγάλη προσοχή. Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος πάλι προ ημερών, μια ενδεχόμενη νέα σεισμική δόνηση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και στην Αγία Σοφία.



ΠΗΓΗ