Τρεις υπερπολυτελείς κατοικίες στην Καλιφόρνια φαίνονται να «κρέμονται από μια κλωστή» αφού ισχυρή κατολίσθηση «κατάπιε» τις άλλοτε τεράστιες αυλές τους.

Το τρομακτικό σκηνικό τραβήχτηκε σε βίντεο από ελικόπτερο τοπικού σταθμού ειδήσεων.

Οι έντονες βροχοπτώσεις παρέσυραν ένα κομμάτι του γκρεμού όπου βρίσκονται οι πολυτελείς κατοικίες —η αξία τους εκτιμάται ότι φτάνει τα 15,9 εκατομμύρια δολάρια—, όπως δείχνουν τα πλάνα που κατέγραψε το ελικόπτερο του ABC7.

Οι τρεις κατοικίες έχουν επιθεωρηθεί από τις αρμόδιες αρχές και δεν φάνηκε να κινδυνεύουν

Σύμφωνα με την New York Post, ένας μεγάλος σωρός χώματος, άμμου και βράχων βρίσκεται στην παραλία κάτω από τις κατοικίες.

«Θα ανησυχούσα εάν ζούσα σε ένα από αυτά τα τρία σπίτια» δήλωσε κάτοικος της περιοχής. Το ABC7 ανέφερε πως και οι τρεις κατοικίες έχουν επιθεωρηθεί από τις αρμόδιες αρχές και δεν φάνηκε να κινδυνεύουν.

Ένας από τους ιδιοκτήτες σπιτιού δήλωσε επίσης στο σταθμό ότι το σπίτι του είναι ασφαλές και δεν έχει «κόκκινη ετικέτα» από την πόλη.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε επίσης ότι η πρόσβαση στην παραλία κάτω από το σημείο όπου βρίσκονται τώρα τα συντρίμμια δεν αποτελεί ζήτημα.

«Δεν κινδυνεύουν δομές σε αυτό το σημείο και φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίκτυπος στην πλευρική πρόσβαση στην παραλία» εξήγησε.

Τα τρία γειτονικά σπίτια εκτιμάται ότι αξίζουν περίπου 15,9 εκατομμύρια δολάρια, 14,1 εκατομμύρια δολάρια και 12,9 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια Καλιφόρνια οδήγησαν σε πολυάριθμες κατολισθήσεις τις τελευταίες ημέρες.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ