Επέστρεψε στο σχολείο ο 13χρονος που έπεσε θύμα άγριου bullying από συνομηλίκους του, ενώ έβγαζε βόλτα τον σκύλο του, στην Αγία Παρασκευή.

Ο ανήλικος επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες συνοδευόμενος  από τον πατέρα του και τον δικηγόρο του και κατόπιν συμβουλής της ψυχολόγου που τον παρακολουθεί. Το παιδί φοβόταν και δεν ήθελε να πάει καθώς ένας από τους δράστες φοιτά στο ίδιο σχολείο.

Οι τρεις δράστες, οι οποίοι επιχείρησαν να εξευτελίσουν τον 13χρονο παραμένουν άφαντοι.

«Στην αρχή δεν ήθελε να έρθει λιγάκι τον πιέσαμε και τελικά συμφώνησε να έρθει οπότε σήμερα κανονικά θα παρακολουθήσει τα μαθήματα του να ξαναγυρίσει στην ζωή του την κανονική στην καθημερινότητα του στα διαβάσματα του να έκανε ό,τι έκανε πάντα» δήλωσε ο πατέρας του 13χρονου στο .

Απουσίαζε με Covid ο κακοποιητής

Ο ανήλικος που συμμετείχε στην επίθεση, όσο και οι γονείς του δεν εμφανίστηκαν στο σχολείο, με τον πατέρα του 13χρονου να λέει ότι η διευθύντρια τους ενημέρωσε ότι το παιδί και η οικογένειά του έχουν covid.

«Από ότι μας είπε η διευθύντρια του σχολείου πάσχει από COVID και το παιδί αυτό και η οικογένεια του οπότε μας είπε ότι δεν θα ερχόταν σήμερα από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι» συμπλήρωσε.

Όπως λένε οι γονείς του το παιδί προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα.

«Το παιδί έχει υποστεί σοκ είναι ξεκάθαρο και επειδή κάναμε πολύ συζήτηση για την ζωή μετά επειδή πήγε στο σχολείο του σήμερα και ήταν σωστό που πήγε γιατί ήταν μια μικρή νίκη» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου.

Πήρε θέση το σχολείο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το , η διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου έστειλε email προς τους γονείς, αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε ο 13χρονος, στο οποίο αφήνεται να εννοηθεί ότι ίσως αποβληθεί ο συγκεκριμένος μαθητής, που εμπλέκεται στο περιστατικό.

Μεταξύ άλλων το mail έλεγε: «Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις ‘Θέσεις του Σχολείου’. Μαθητές και μαθήτριες που δεν σέβονται αυτές τις αρχές δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας».

Άφαντοι και οι τρεις δράστες

Την ίδια στιγμή και οι τρεις δράστες, που χτύπησαν με γροθιές κρατώντας κλειδιά τον ανήλικο, του έκλεψαν τα παπούτσια, τον ανάγκασαν να περπατά ξυπόλητος και να γονατίσει μπροστά τους ενώ τον απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν με όπλο αυτόν και την οικογένεια, παραμένουν άφαντοι.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου υπογράμμισε: «Η αναζήτηση θα συνεχιστεί γιατί οι άνθρωποι αυτοί πλέον θα ασκηθεί η δίωξη και θα έχουν καταστεί και επισήμως είναι ήδη αλλά θα έχουν καταστεί και επισήμως κατηγορούμενοι».

Ο πατέρας του παιδιού όταν είδε τον γιο του να επιστρέφει στο σπίτι αιμόφυρτος και ξυπόλητος πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατέθεσε μήνυση για ληστεία, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος των ανηλίκων και σήμερα διαβιβάστηκε στην εισαγγελία.



ΠΗΓΗ