Το διαζύγιο των γονιών της και ο πατέρας της ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες στο πώς χειρίστηκε η Κιμ Καρντάσιαν τον δικό της χωρισμό με τον Κάνιε Γουέστ.

Σε προσωπικές αποκαλύψεις προχώρησε η 43χρονη, μιλώντας στο «GQ», αναφερόμενη σε άγνωστες πτυχές της ζωής της. Στάθηκε ιδιαίτερα σε ό,τι αφορούσε τον πατέρα της, καθώς συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον θάνατό του, τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η Κιμ Καρντάσιαν στη συνέντευξή της ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της υπήρξε καταλυτική επιρροή στη ζωή της, καθώς συνεχίζει να επιδρά στις αποφάσεις της είτε πρόκειται για τις επιχειρηματικές της επιλογές είτε για τις προσωπικές.

Η πιο πρόσφατη εμφάνισή της σε φιλανθρωπικό γκαλά

Η πατρική φιγούρα

Η Κιμ Καρντάσιαν είναι το δεύτερο παιδί της Κρις Τζένερ και του Ρόμπερτ Καρντάσιαν. Αν και ο πατέρας της έχει μείνει στη μνήμη των περισσότερων ως ο δικηγόρος του O.J. Simpson, αρχικά είχε υπάρξει αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας.

Στα χνάρια του βαδίζει τώρα –με τεράστια κέρδη και φήμη βεβαίως- η κόρη του, δημιουργός της εταιρείας «SKIMS» η οποία αποκάλυψε πώς την είχε εκπαιδεύσει ο Ρόμπερτ Καρντάσιαν ως παιδάκι και έφηβη.

«Ο μπαμπάς μου υπέγραφε συμβόλαια μαζί μου για τα πάντα. Όταν πήρα αυτοκίνητο, έπρεπε να το πλένω μια φορά την εβδομάδα, να ελέγχω ότι έχω αρκετά καύσιμα και να προσέχω πώς οδηγώ. Ήταν ένα δώρο που μου δόθηκε στα 16 μου, αλλά είχα πολλές ευθύνες γι’ αυτό», είπε στη συνέντευξή της.

Μάλιστα, είναι ένας κώδικας ηθικής τον οποίο προσπαθεί να περάσει στα τέσσερα παιδιά που έχει αποκτήσει με τον 46χρονο Κάνιε Γουέστ.

Το διαζύγιο των γονιών της είχε δώσει μαθήματα για το πώς να χειριστεί τη δική της κατάσταση

Έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά μαζί

Το διαζύγιο με τον Κάνιε Γουέστ

Η τηλε-περσόνα και επιχειρηματίας έμεινε παντρεμένη με τον Κάνιε Γουέστ για έξι χρόνια. Κατέθεσε αίτηση διαζυγίου τον Φεβρουάριο του 2021. Μετά από μια αμφιλεγόμενη δικαστική μάχη, κατέληξαν σε οριστικοποίηση του διαζυγίου τον Νοέμβριο του 2022. Τα παιδιά τα έχει τον περισσότερο καιρό η Κιμ, αλλά αποφάσισαν ως προς την κηδεμονία τους να την μοιραστούν εξ ημισείας.

Μιλώντας για τον χωρισμό της στο περιοδικό, είπε ότι διαχειρίστηκε την κατάσταση με βάση τα μαθήματα που είχε πάρει από το διαζύγιο των δικών της γονιών. «Τους θυμάμαι να είναι ανοιχτοί και να απαντούν σε ερωτήσεις των παιδιών που πιθανόν θα είχαν στο μέλλον».

Η μητέρα της άλλωστε έχει παραδεχτεί ότι είχε μια σχέση όσο ήταν παντρεμένη με τον Ρόμπερτ Καρντάσιαν, με τον ποδοσφαιριστή Τοντ Γουότερμαν το 1989. Ήδη τότε είχε τέσσερα παιδιά, τη Κόρτνεϊ, την Κιμ, την Κλόε και τον Ρομπ.

Στο Παρίσι, τον Μάιο του 2014

Μαθήματα ζωής από την Κιμ Καρντάσιαν

Όπως είπε η Κιμ Καρντάσιαν, το σημαντικό είναι τα παιδιά να νιώθουν ότι τα αγαπάς και τα ακούς. «Θέλεις να είσαι ευαίσθητος γιατί είναι απλώς τα παιδιά σου και είναι σκληρό όλο αυτό που περνούν, ανεξαρτήτως σε ποια ηλικία είναι. Πρέπει να σιγουρευτείς ότι κινείσαι μόνο στο δικό τους επίπεδο κατανόησης. Είναι εντάξει να δείχνεις την ευάλωτη πλευρά σου. Ποτέ δεν πρέπει να περνάς στην αρνητική πλευρά».

Εξομολογήθηκε η ίδια ότι δούλεψε με ψυχοθεραπευτή πριν από το διαζύγιο και μιλάει προς το παρόν με έναν παιδοψυχολόγο.

Ζητάει γονεϊκές συμβουλές, καθώς και τρόπους να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει κάθε φορά.

Μάλιστα, ως προς το διαζύγιο, παραδέχεται ότι έβαλε τα δυνατά της να απομονώσει τα παιδιά από τη διαμάχη και να τα κρατήσει μακριά από την κριτική και τα αρνητικά δημοσιεύματα στον Τύπο για τους γονείς τους.



ΠΗΓΗ