Για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών και του νομοσχεδίου που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση για την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του Action24, ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι «τα ζητήματα δικαιωμάτων και καταπολέμησης των διακρίσεων δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο λογιστηρίου με ασκήσεις κόστους-οφέλους».

«Εμείς είμαστε υπέρ της κοινωνικής προόδου – Ήταν το ΠΑΣΟΚ που έφερε την επανάσταση στο οικογενεικό δίκαιο» λέει ο Μάντζος

«Πρέπει πάντοτε να υπάρχει ενημέρωση της κοινωνίας. Η ΝΔ και σε αυτό το ζήτημα βλέπει τον εαυτό της στον καθρέπτη και τρομάζει. Αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται πάντοτε με όρους επιστημονικούς, κοινωνιολογικούς, που αφορούν στο συμφέρον του παιδιού. Και όχι με όρους επικοινωνιακούς και στείρα δογματικούς» πρόσθεσε.

Υπενθύμισε, στη συνέχεια, ότι «εμείς έχουμε αποδείξει πως είμαστε θετικοί σε ό,τι φέρνει τη χώρα πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις που εξασφαλίζουν την ελευθερία, την ισότητα και την ισότιμη συμμετοχή όλων στην κοινωνική ζωή. Ήταν το ΠΑΣΟΚ εκείνο που το μακρινό 1983 έφερε τη μεγάλη επανάσταση στο οικογενειακό δίκαιο, σπάζοντας παραδόσεις και στερεότυπα της εποχής. Το αποδείξαμε και στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. Εμείς είμαστε υπέρ της κοινωνικής προόδου».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με την πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένταξή του στους Ευρωσοσιαλιστές, ο κ. Μάντζος επανέλαβε ότι «οι ευρωοομάδες είναι συνεκτικοί πολιτικοί οργανισμοί, που στηρίζονται σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες και επιτελούν έναν κοινό σκοπό. Είναι δε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε μία άλλη ευρωομάδα, με μία άλλη ιδεολογική ταυτότητα».

Εκτίμησε δε, ότι «τα προβλήματα είναι εκεί έξω, στην οικονομία, την ακρίβεια, το δημόσιο σύστημα υγείας. Εμείς, οι προοδευτικές δυνάμεις, πρέπει να εκθέσουμε τις θέσεις μας, έτσι να κριθούμε και να συγκριθούμε και έτσι τελικά η κοινωνία να αξιώσει από εμάς συνέργειες».

Για συνάντηση με Μπλίνκεν

Αναφορικά, δε, με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικό, Άντονι Μπλίνκεν, στα Χανιά, ο Δημήτρης Μάντζος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης για το περιεχόμενό της ζητώντας χαρακτηριστικά «να μην τα μαθαίνουμε από το εξωτερικό».

«Τα εξοπλιστικά είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και εμείς έχουμε δώσει συναίνεση και θετική ψήφο. Η συναίνεση, όμως, πρέπει να δομείται πάνω στην ενημέρωση. Να μην τα μαθαίνουμε από το εξωτερικό. Τα μάθαμε κάποτε από τον κ. Σολτς. Μην τα μάθουμε πάλι από τον κ. Μπλίνκεν και τον κ. Μπάιντεν. Περιμένουμε ενημέρωση, σε ποιο θεσμικό πλαίσιο έγινε η συνάντηση και ποιο είναι το αποτέλεσμά της» τόνισε χαρακτηριστικά.



ΠΗΓΗ