Η Ντονατέλα Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια και συνιδιοκτήτρια του οίκου Versace, έχει ντύσει δεκάδες σταρ κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας της, ενώ είναι επίσης υπερήφανη μητέρα δύο παιδιών.

«Αν αισθάνεσαι ελεύθερος, αν είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι να είσαι, αν δεν βλέπεις έναν φωτογράφο σε κάθε γωνία, αν δεν βυθίζεσαι στο βάναυσο κουτσομπολιό που κάνει τόσο κακό»

Η σχεδιάστρια μόδας παντρεύτηκε το 1983 το πρώην μοντέλο Πολ Μπεκ και τρία χρόνια αργότερα καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί, την Αλέγκρα. Το ζευγάρι διεύρυνε την οικογένειά του το 1989 με την άφιξη του γιου τους, Ντάνιελ. Το 2000, η Βερσάτσε και η Μπεκ χώρισαν, σύμφωνα με τον Guardian.

«Η οικογένειά μου είναι το πιο σημαντικό»

Μιλώντας με τον Λένι Κράβιτζ για το περιοδικό Interview τον Ιανουάριο του 2012, η Βερσάτσε μίλησε για τη δυσκολία του να ισορροπείς ανάμεσα στο να είσαι μητέρα και να διευθύνεις έναν επιτυχημένο οίκο μόδας.

«Η οικογένειά μου είναι το πιο σημαντικό. Είμαι Ιταλίδα, οπότε το ξέρετε αυτό. Νομίζω ότι ήταν πιο δύσκολο όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά. Αλλά προσπαθώ να περνάω όσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο μπορώ με την οικογένειά μου», είπε. «Καταλαβαίνουν σε ποιον κόσμο γεννήθηκαν, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχει μεγάλη ένταση κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι μια σπουδαία διαδικασία, αλλά υπάρχει πολλή ανασφάλεια – και υπάρχουν πολλές προθεσμίες. Το να τα ξεχάσεις όλα αυτά και να πας σπίτι σου και να περάσεις όμορφα με την οικογένειά σου … Μερικές φορές αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορείς να είσαι δύο διαφορετικοί άνθρωποι».

@luxecollectiveWho is Allegra Beck? 👀♬ original sound – Luxe Collective

Αλέγκρα Βερσάτσε Μπεκ

Η Βερσάτσε και ο Μπεκ καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί, την κόρη τους Αλέγκρα Βερσάτσε Μπεκ, στις 30 Ιουνίου 1986.

Σε ηλικία μόλις 11 ετών, η Αλέγκρα κληρονόμησε το 50% των μετοχών της Versace όταν ο θείος της Τζιάνι Βερσάτσε δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 1997. Έγινε επίσης ιδιοκτήτρια μιας βίλας στη λίμνη Κόμο και ενός αρχοντικού στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον Guardian. Η Αλέγκρα είχε στενή σχέση με τον εμβληματικό σχεδιαστή, ο οποίος την αποκαλούσε «μικρή του πριγκίπισσα».

Σε συνέντευξή της στο SSENSE το 2018, η Βερσάτσε δήλωσε ότι η μεγάλη κληρονομιά ήταν ένα «βάρος» που επιβάρυνε την Allegra σε τόσο νεαρή ηλικία.

«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά αυτό το σκεπτικό, γιατί είτε είσαι καλός μουσικός είτε κακός. Αλλά είναι η ζωή του. Αυτός παίρνει τις αποφάσεις και φαίνεται ότι είναι οι σωστές. Πρέπει να τον δείτε στις εμφανίσεις του. Είναι σπάνιο να βλέπεις έναν άνθρωπο που η μουσική του τον κάνει τόσο ευτυχισμένο»

«Ο Τζιάνι είχε ως είδωλο την κόρη μου και πάντα την αποκαλούσε «μικρή μου πριγκίπισσα», αλλά της έβαλε ένα τεράστιο βάρος με τη διαθήκη του. Να γίνει πρωτοσέλιδο σε ηλικία 11 ετών – δεν θα το ευχόμουν αυτό σε κανένα παιδί», δήλωσε η ίδια. «Δίνοντας τη μισή Versace στην κόρη μου, με ανάγκασε να αναλάβω την ευθύνη για την εταιρεία μέχρι να ενηλικιωθεί. Χωρίς αυτό το τέχνασμα στη διαθήκη, μπορεί να είχα αφήσει την εταιρεία μετά τον θάνατό του».

Παρόλο που η Αλέγκρα απέκτησε το 50 % των μετοχών της Versace στα 18 της, δεν αποδέχτηκε τις μετοχές ούτε πήρε τη θέση της στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι το 2011, όταν ήταν 24 ετών, σύμφωνα με το περιοδικό Grazia.

Η πορεία της

Παρά το γεγονός ότι είναι συνιδιοκτήτρια μιας θρυλικής μάρκας μόδας, η Αλέγκρα ζει κυρίως τη ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σπούδασε θέατρο, ιστορία της τέχνης και γαλλικά στο UCLA και στο Πανεπιστήμιο Brown, σύμφωνα με το Harper’s Bazaar.

Μιλώντας στη La Repubblica τον Ιούνιο του 2011, η Αλέγκρα μοιράστηκε ότι προτιμά την «αφάνεια» και της αρέσει να εργάζεται για άλλους οίκους μόδας, σύμφωνα με τη HuffPost.

«Έχω περάσει κάποιο χρονικό διάστημα δουλεύοντας με έναν μη Ιταλό σχεδιαστή, τον βοηθούσα να οργανώσει τις επιδείξεις μόδας, τη διαφήμιση, βοηθώντας επίσης στο δημιουργικό κομμάτι. Αλλά το σπουδαίο με αυτή τη δουλειά είναι ότι δεν είμαι κάποια», είπε.

«Με πληρώνουν, επίσης, φυσικά, προς το παρόν όχι αρκετά για να ζήσω χωρίς έγνοιες, αλλά νομίζω ότι μπορείς να συνηθίσεις τα πάντα, αν αισθάνεσαι ελεύθερος, αν είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι να είσαι, αν δεν βλέπεις έναν φωτογράφο σε κάθε γωνία, αν δεν βυθίζεσαι στο βάναυσο κουτσομπολιό που κάνει τόσο κακό».

Μέχρι το 2018, ωστόσο, η Αλέγκρα είχε αγκαλιάσει τον ρόλο της στον Versace. Η μητέρα της δήλωσε στο SSENSE ότι εργαζόταν για τη νεότερη σειρά προϊόντων του οίκου, Versus, και ήταν ένα σεβαστό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ντάνιελ Βερσάτσε Μπεκ

Η Βερσάτσε και ο Μπεκ καλωσόρισαν το δεύτερο παιδί τους, τον Ντάνιελ Βερσάτσε Μπεκ, το 1989.

Δεν είναι πολλά γνωστά για τον Ντάνιελ, καθώς προτιμά να ζει τη ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά η Βερσάτσε έχει κατά καιρούς ανοιχτεί για τον γιο της σε συνεντεύξεις.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της με το SSENSE το 2018, η σχεδιάστρια αποκάλυψε ότι ο Ντάνιελ ζει στο Λονδίνο και εργάζεται ως μουσικός του rock ‘n’ roll, παίζοντας στο παρελθόν σε ένα συγκρότημα που ονομάζεται Nucleus.

«Παίζει μόνος του όλα τα όργανα όταν ηχογραφεί ένα άλμπουμ και είναι εξαιρετικός μουσικός», είπε. «Είχε επίσης καλούς δασκάλους. Ο Έλτον Τζον του έκανε μαθήματα πιάνου όταν ήταν μικρός, και ο φίλος μου Αξλ Ρόουζ ήταν ένας από τους δασκάλους του στην κιθάρα αργότερα».

«Πιστεύει ότι το όνομα Βερσάτσε θα έβλαπτε την ακεραιότητά του ως μουσικό και θα του έδινε ένα αδικαιολόγητο πλεονέκτημα», εξήγησε. «Δεν καταλαβαίνω πραγματικά αυτό το σκεπτικό, γιατί είτε είσαι καλός μουσικός είτε κακός. Αλλά είναι η ζωή του. Αυτός παίρνει τις αποφάσεις και φαίνεται ότι είναι οι σωστές. Πρέπει να τον δείτε στις εμφανίσεις του. Είναι σπάνιο να βλέπεις έναν άνθρωπο που η μουσική του τον κάνει τόσο ευτυχισμένο».

Μιλώντας με τον Κράβιτζ για το περιοδικό Interview, η Βερσάτσε μοιράστηκε ότι ο τραγουδιστής του «American Woman» είναι μία από τις μουσικές επιρροές του Ντάνιελ.

«Παίζει κιθάρα. Πριν από πολύ καιρό του έκανα δώρο έναν ιμάντα κιθάρας με το όνομά σου. Και ακόμα το φοράει. Είσαι ένας από τους ήρωές του», είπε στον Κράβιτζ.

Αν και ο Ντάνιελ δεν συμμετέχει στην οικογενειακή επιχείρηση, κληρονόμησε μια εκτεταμένη συλλογή έργων τέχνης όταν ο Τζιάνι πέθανε το 1997. Ο θείος του του άφησε την προσωπική του συλλογή, η οποία φέρεται να αξίζει εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Guardian.

*Με πληροφορίες από: People | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Instagram | BRUCE WEBER | Η Versace με τον γιο της, Daniel, στο Μαϊάμι το 1994.



ΠΗΓΗ